Δολοφονημένοι βρέθηκαν οι δυο νεαροί ηλικίας 25 και 26 ετών που είχαν δηλωθεί εξαφανισμένοι το πρωί της Τρίτης. Οι άνδρες των ΕΚΑΜ ανέσυραν τα δύο πτώματα από δύσβατη περιοχή σε φαράγγι μεταξύ Καλαμάτας και Καρδαμύλης, τα δύο θύματα, τα οποία είχαν πυροβοληθεί. Τα κίνητρα της δολοφονίας ήταν οικονομίκα και ειδικότερα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πρόκειται για  ξεκαθάρισμα λογαρισμών που σχετίζεται με υπόθεση παράνομης εμπορίας αναβολικών. Για τη δολοφονία έχει συλληφθεί ένας 19χρονος ως βασικός κατηγορούμενος, ενώ στις αρχές παραδόθηκε και ένας ακόμη συνομηλικός του. Οι αρχές εξετάζουν την εμπλοκή και άλλων ατόμων στη δολοφονία. Οι 19χρονοι θα οδηγηθούν την Πέμπτη στον εισαγγελέα.

Ads

Ερωτηματικά για τα κίνητρα της δολοφονίας προέκυψαν αρχικά λόγω του ότι ο δολοφονημένος, Κωνσταντίνος Σγούρος, είχε τατουάζ με τη σβάστικα και σύμβολα που παραπέμπουν στη Χρυσή Αυγή και άλλες νεοναζιστικές οργανώσεις, ενώ και το δεύτερο θύμα της δολοφονίας ο Γιάννης Κομμάτης, στρατιωτικός που επίσης ασχολούταν με το bodybuilding, μεταξύ άλλων φωτογραφιών έχει αναρτήσει στο Facebook το μαυροκόκκινο “Ε”. Ωστόσο τα κίνητρα της δολοφονίας φαίνεται πως ήταν οικονομικά και σχετίζονται με παράνομη εισαγωγή και πώληση αναβολικών και σκευασμάτων διατροφής. Ο 19χρονος, που έχει συλληφθεί ως δράστης της δολοφονίας, φέρεται να είχε παραγγείλει από τα δύο θύματα αναβολικά και άλλα σκευάσματα τα οποία δεν παρέλαβε ποτέ αν και τα είχε πληρώσει. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως οι τρεις είχαν δημόσιους διαπληκτισμούς για την υπόθεση σε γυμναστήριο που σύχναζαν. 

image

image

Ads

image

image

image

Το ιστορικό και οι πρώτες πληροφορίες

Τα θύματα είχαν ξεκινήσει τα μεσάνυχτα της Δευτέρας με μηχανή από την Καρδαμύλη με προορισμό την Καλαμάτα. Η τελευταία επικοινωνία που είχαν με τους οικείους τους ήταν στις 01:30 της Τρίτης και έκτοτε αγνοούνταν. Η μηχανή δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής ενώ τα σημάδια δείχνουν ότι πυροβολήθηκαν με κυνηγετική καραμπίνα, ίσως και από δεύτερο όπλο, σε άλλο σημείο και κατόπιν μεταφέρθηκαν στο φαράγγι. Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν πως στο σημείο οι ντόπιοι πετούν νεκρά ζώα και ενδεχομένως οι δράστες να γνώριζαν πως ήταν μια περιοχή που θα μπορούσαν να κρύψουν τα πτώματα. 

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως οι Κωνσταντίνος Σγούρος και Γιάννης Κομμάτης είχαν ραντεβού με το δολοφόνο τους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες έφυγαν από το κλαμπ που διασκέδαζαν μαζί με τις κοπέλες τους στην Καρδαμύλη λέγοντάς τους «πάμε σε μια δουλειά». Στη συνέχεια ο Γιάννης Κομμάτης τηλεφώνησε εκ νέου στη φίλη του και είπε πως θα αργήσουν. Ήταν και η τελευταία επικοινωνία που είχαν. Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες τα δύο θύματα έχουν πυροβοληθεί στο κορμί και στο κεφάλι και έχουν ξυλοκοπηθεί άγρια.