Από το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Σαμαριά» της εταιρείας ΑΝΕΝΔΥΚ θα εξυπηρείται τέσσερις φορές την εβδομάδα με την υπόλοιπη Κρήτη η ακριτική Γαύδος, η οποία εδώ και 15 ημέρες ήταν χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση.

Ads

Συγκεκριμένα, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη το συγκεκριμένο πλοίο θα πραγματοποιεί δρομολόγιο από Γαύδο για Χώρα Σφακίων και κάθε Δευτέρα και Τρίτη από Γαύδο για Παλαιοχώρα.

Σχετική απόφαση για τη δρομολόγηση του πλοίου, μετά και την προκήρυξη σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας νέας δρομολογιακής περιόδου, υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μ. Χρυσοχοΐδης, η οποία θα αναρτηθεί τις προσεχείς ημέρες και στο «Διαύγεια».

Σημειώνεται ότι στις 31 Οκτωβρίου έλειξε η σύμβαση του πλοίου «Neptune» της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ΑΝΕΝΔΥΚ, ενώ το οχηματαγωγό «Δασκαλογιάννης» της ίδιας εταιρείας δεν μπορούσε να παραλάβει επιβάτες παρά μόνο οχήματα. Επίσης, το πλοίο «Γαυδοστάρ» ήταν μόνο επιβατηγό. Η νέα σύμβαση προέβλεπε ένα πλοίο επιβατηγό οχηματαγωγό ή δύο πλοία, ένα επιβατηγό και ένα οχηματαγωγό.

Ads