Επέστρεψε κανονικά στο σχολείο της η νηπιαγωγός από τη Λευκάδα, η οποία ετέθη σε διαθεσιμότητα επειδή τις παραμονές της 28ης Οκτωβρίου κρέμασε μέσα στην αίθουσα ζωγραφιές των μαθητών με ελληνικές, αλλά και αλβανικές σημαίες.
 

Ads

Η εκπαιδευτικός, για την οποία διατάχθηκε ΕΔΕ, επέστρεψε στο σχολείο της, αφού έδωσε εξηγήσεις στον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης, σύμφωνα με την Καθημερινή. «Δεν διαπιστώθηκε κανένα πρόβλημα και κανένα λάθος της εκπαιδευτικού» δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας, Θ.Παπαθοδώρου.
 
Η υπόθεση ξεκίνησε όταν κάποιος γονέας έστειλε επιστολή στη Χρυσή Αυγή, ενημερώνοντάς την για το ότι η νηπιαγωγός είχε κρεμάσει στην αίθουσα ζωγραφιές των μαθητών με ελληνικές και αλβανικές σημαίες.

Σήμερα, εννέα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας, στην οποία κάνουν λόγο για «πολυάριθμα περιστατικά στοχοποίησης και εκφοβισμού εκπαιδευτικών από εξωσχολικούς ακροδεξιούς κύκλους».
 
Όπως αναφέρουν οι βουλευτές, το πιο πρόσφατο περιστατικό έλαβε χώρα στη Λευκάδα με αφορμή το εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, «όπου νηπιαγωγός που υπηρετεί στο 1ο Νηπιαγωγείο Νυδρίου, καθώς και η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου, μετακινήθηκαν από το σχολείο τους έως ότου διενεργηθεί ΕΔΕ για το θέμα, έπειτα από καταγγελίες από μεμονωμένους γονείς παιδιών που φοιτούν στο εν λόγω σχολείο και ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής (χωρίς να έχει διερευνήσει τι έχει συμβεί), για δήθεν αντεθνικές πρακτικές της εκπαιδευτικού, που δεν τονώνουν το εθνικό φρόνημα των μαθητών».
 
Οι ερωτώντες βουλευτές κάνουν λόγο για «ωμή πολιτική παρέμβαση» στο παιδαγωγικό έργο των εκπαιδευτικών «από εξωθεσμικούς και εξωσχολικούς κύκλους, με πρακτικές που παραπέμπουν σε αλήστου μνήμης σκοτεινές εποχές της σύγχρονης ιστορίας». Τονίζουν επίσης ότι δεν νοείται εν έτει 2012 ένα «νέο κυνήγι μαγισσών αυτή τη φορά στο πρόσωπο εκπαιδευτικών που διώκονται, τρομοκρατούνται και στοχοποιούνται επειδή ασκούν ευσυνείδητα το ρόλο που τους έχει αναθέσει η πολιτεία».
 
Ζητούν τέλος από τον υπουργό Παιδείας να διευκρινίσει τι μέτρα θα πάρει προκειμένου αφενός να προληφθούν «παρόμοια φαινόμενα παρεμβάσεων από εξωθεσμικούς παράγοντες» στα σχολεία της χώρας και αφετέρου «να προστατευτούν οι εκπαιδευτικοί από πρακτικές εκφοβισμού και τρομοκράτησης».