Αθώος κρίθηκε από το Πταισματοδικείο της Ξάνθης ο 35χρονος αντιφασίστας που είχε συλληφθεί το Μάρτιο για την υπόθεση της αφισοκόλλησης στο ΚΤΕΛ Ξάνθης με αφίσες αντιφασιστικού περιεχομένου, όπως μετέδωσε το xanthipress.gr

Ads

Στη δίκη του Παντελή Αποστολίδη παρέστησαν αρκετά μέλη του αντιφασιστικού κινήματος.

Ο συνήγορος υπεράσπισής του, Γιάννης Πατζανακίδης, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι η πολιτική αφισοκόλληση δεν εμπίπτει στις διατάξεις περί υπαίθριας διαφήμισης, επειδή δεν περιγράφεται στο σχετικό νόμο ως παράνομη αλλά και καθώς αποτελεί δείγμα ελευθερίας της έκφρασης, κατοχυρωμένο συνταγματικά για το οποίο δεν είναι δυνατόν να ασκηθούν προληπτικά μέτρα εναντίον της, που θα αποτελούσαν λογοκρισία.

Παράλληλα, τονίστηκε, όπως αναφέρει το xanthipress.gr, ότι περιεχόμενο των αφισών καλούσαν σε κινητοποίηση για την παγκόσμια ημέρα δράσης ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό, με μηνύματα κατά της Χρυσής Αυγής.

Ads

Η έδρα δέχτηκε το συνταγματικό κατοχυρωμένο δικαίωμα της πολιτικής αφισοκόλλησης, εξαρχής, αλλά επέμεινε στο θέμα της επικόλλησης αφισών πάνω σε κοινόχρηστους χώρους (κάδους απορριμμάτων και ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ σύμφωνα με τη δικογραφία) καθώς και της γνώσης ή μη από την πλευρά του κατηγορουμένου ότι η αφισοκόλληση σε αυτούς τους χώρους είναι παράνομη. Τελικά ο 35χρονος αντιφασίστας κρίθηκε αθώος. Στο δικαστήριο βρέθηκαν αρκετά μέλη της ΚΕΕΡΦΑ.