Εικονικά τιμολόγια 270.000 ευρώ είχε στην κατοχή του γνωστό Μοναστήρι της Κρήτης, τα οποία παρουσίασε προκειμένου να εμφανίσει εργασίες που δεν έγιναν ποτέ.

 
Όπως αποκαλύπτει το cretalive, ο έλεγχος του ΣΔΟΕ αφορούσε το Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου στον Επανωσήφη την περίοδο 2009. Σύμφωνα με την ίδια πηγή Εκείνο το διάστημα το συγκεκριμένο Μοναστήρι είχε ενταχθεί σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα και φαίνεται πως στους υπεύθυνους της Μονής έλλειψαν τιμολόγια 270.000 ευρώ. Ακολούθησε λοιπόν την πεπατημένη, και αναζήτησε επαγγελματία που τους πρόσφερε τα τιμολόγια, προκειμένου να ξεγελάσουν την Εφορία.
 
Η παράβαση έχει καταχωρηθεί και πλέον αναμένεται η έκθεση των ελεγκτών του ΣΔΟΕ ώστε να γνωστοποιηθεί και το πρόστιμο που θα πρέπει να πληρώσουν οι υπεύθυνοι της Μονής Επανοσήφη.
 

 
Το Cretalive αναφέρει πως σε δηλώσεις του ο δικηγόρος της Μονής Ζαχαρίας Λιπαράκης τόνισε ότι η Μονή ήταν καθόλα συνεπής στις οικονομικές της υποχρεώσεις, δεν υπάρχει κανένα θέμα μη εκτέλεσης έργου, κάτι που όπως είπε αποδείχθηκε και από τους ελέγχους που έγιναν.
 
Η Μονή σύμφωνα με τον ίδιο πλήρωσε κανονικά τα τιμολόγια με βάση και τις εργασίες που είχαν εκτελεστεί, χωρίς να μπορεί να γνωρίζει αν τα τιμολόγια αυτά ήταν εικονικά όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων από τον έλεγχο που έγινε από το ΣΔΟΕ και την Εφορία.