Επίθεση από τέσσερα άτομα με σιδηρολοστούς και μαχαίρια δέχθηκαν δύο αλγερινοί μετανάστες, την Κυριακή τα ξημερώματα στην παραλία της Νέας Χώρας στα Χανιά στην Κρήτη.

Ads

 
Οι δράστες αφού χτύπησαν τους δύο μετανάστες τους πήραν ρούχα, κινητά και χρήματα.
 
Οι δύο μετανάστες, που είχαν βρει προσωρινό καταφύγιο στην παραλία της Νέας Χώρας, νοσηλεύονται, σύμφωνα με το Στέκι Μεταναστών Χανίων, με κρανιοεγκαφαλικές κακώσεις, μαχαιριές, εκδορές, σπασίματα στο νοσοκομείο της πόλης.
 
Εν τω μεταξύ, ο Πέτρος Κωνσταντίνου δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και συντονιστής της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή καταγγέλλει πως δέχεται απειλητικά μηνύματα στο κινητό του για μαχαιρώματα στην Κρήτη σε βάρος μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
 
Την Πέμπτη ο δάσκαλος και περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Σεραφείμ Ρίζος, δέχτηκε «επίθεση και απειλές κατά της ζωής του, από γνωστό μέλος της Χρυσής Αυγής στα Χανιά». Ο Σεραφείμ Ρίζος με γραπτή δήλωσή του καταγγέλλει τη «στοχοποίησή του από τη νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή μέσω του ηλεκτρονικού τύπου σε συνεργασία με την αστυνομία». 

*Φωτογραφίες από Flashnews.gr