Σε αδυναμία περίθαλψης των ασθενών φαίνεται να βρίσκεται το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου στην Κρήτη εξαιτίας την έλλειψης προσωπικού. Η καρδιολογική κλινική παραμένει κλειστή από την Παρασκευή και οι καρδιοπαθείς ασθενείς μεταφέρονται σε κλινικές άλλων νοσοκομείων της Κρήτης.

Ads

 
Η καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου του Αγίου Νικολάου παραμένει κλειστή εδώ και τρία εικοσιτετράωρα χωρίς να γίνονται ούτε οι εφημερίες. Η αιτιολογία που έχουν δώσει οι αρμόδιοι είναι ότι σημειώνεται εμφανής έλλειψη προσωπικού. Οι εξετάσεις που διενεργούνται λαμβάνουν χώρα μόνο τα πρωινά στα εξωτερικά ιατρεία.
 
Κατά συνέπεια, οι ασθενείς που νοσηλεύονταν στην κλινική μέχρι την Παρασκευή, μεταφέρθηκαν σε άλλα Νοσοκομεία της Κρήτης.
 
Το κλείσιμο της κλινικής και η απουσία εφημέριου καρδιολόγου δημιουργούν μεγάλους κινδύνους για τους πολίτες της περιοχής που καλύπτει το Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, ενώ τίθεται σε δοκιμασία και η λειτουργία όλων των υπόλοιπων κλινικών του Νοσοκομείου, όπως επισημαίνει ο τοπικός τύπος.
 
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να προσληφθεί μια επικουρική καρδιολόγος χωρίς αυτό να επιτρέπει να επαναλειτουργήσει η κλινική πριν το τέλος της εβδομάδας.
 
Στο πλαίσιο αυτό οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου έχουν προγραμματίσει παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στο Δημαρχείο του Αγίου Νικολάου την ερχόμενη Πέμπτη.