Σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή καταδίκασε τον Παναγιώτη Ψωμιάδη και το Εφετείο, με αποτέλεσμα ο τέως Περιφερειάρχης να παραμένει σε αργία.

Ads

 
Υπενθυμίζεται πως ο Παναγιώτης Ψωμιάδης είχε κριθεί ένοχος για παράβαση καθήκοντος στις 13 Φεβρουαρίου του 2009 για υπερβολική μείωση προστίμου σε πρατηριούχο. Τότε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης είχε καταδικαστεί σε 12μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή.
 
Σύμφωνα με το «alterthess» ο πρώην περιφερειάρχης δήλωσε κατά την απολογία του ότι ο ίδιος δεν είχε οικονομικό όφελος αλλά ούτε και δόλο. «Ένα γυμνάσιο τελείωσα τι περισσότερο θα μπορούσα να ξέρω από τη νομική υπηρεσία βάση της γνωμάτευσης της οποίας μείωσα τα πρόστιμα» υποστήριξε.

Μετά την καταδίκη από το Εφετείο ο Παναγιώτης Ψωμιάδης προανήγγειλε την προσφυγή του στον Άρειο Πάγο μέχρι «την τελική δικαίωση, μέχρι να λάμψει η αλήθεια»
 
«Όποιος παρακολούθησε τη δίκη, έβγαλε τα συμπεράσματά του» δήλωσε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης και πρόσθεσε πως «καμία άδικη απόφαση δεν πρόκειται να με κάμψει, να με φιμώσει, να με γονατίσει. Από σήμερα ξεκινάει να γεννιέται το καινούργιο».