Μέχρι το καλοκαίρι -και, συγκεκριμένα, προς τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο- εκτιμάται ότι θα μπορούσε να αποδώσει την πρώτη του παραγωγή το πρότυπο βιολογικό αγρόκτημα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Ads

Σύμφωνα με τον καθηγητή και πρόεδρο της Γεωπονικής σχολής, Δημήτρη Κωβαίο, το αγρόκτημα δημιουργείται σε έκταση 20 στρεμμάτων, στην περιοχή της Θέρμης.

Ο βιολογικός αγρός, που δημιουργείται σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές, διαμορφώνεται εντός του αγροκτήματος του ΑΠΘ και εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμος μέχρι τον Μάιο.

Ο σκοπός του, πολλαπλός: θα χρησιμοποιείται για την εκπαίδευση των φοιτητών του ΑΠΘ και για την παραγωγή προϊόντων, που θα καλύπτουν μέρος των διατροφικών αναγκών των περίπου 2.500 εργαζομένων στο πανεπιστήμιο, ενώ μελλοντικά δεν αποκλείεται να τροφοδοτεί και μια μικρή αγορά βιολογικών, εντός της πανεπιστημιούπολης.
 

Ads