Σε μία «γιορτή» για την «επανα-οικειοποίηση των παραλιών» καλεί η Πρωτοβουλία Κατοίκων για τη Φρεαττύδα και τα Βοτσαλάκια, τις δύο παραλίες του Πειραιά, αντιδρώντας στην απόφαση της Δημοτικής Αρχής του Πειραιά να τις παραχωρήσει σε ιδιώτη. Η «γιορτή» θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαϊου στα Βοτσαλάκια από τις 17.00.

Ads

 
«Βοτσαλάκια και Φραττύδα δεν πωλούνται. Ακυρώνουμε στην πράξη την παράνομη απόφαση του Δημάρχου για την ιδιωτικοποίησή τους. Καλούμε όλους του κατοίκους του Πειραιά και των γύρω δήμων, να συμμετέχουν στη γιορτή μας», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.
 
Η Πρωτοβουλία έχει προγραμματίσει «ομιλίες, συζήτηση κατοίκων, συμβολισμό καθαρισμό πλαζ, συλλογική κουζίνα, συναυλία και πάρτυ στην άμμο με τη συμμετοχή μουσικών ομάδων, d.j και καλλιτεχνών». 
 
«Καταγγέλλουμε την δημοπρασία ως ΠΑΡΑΝΟΜΗ καθώς η Περιφέρεια είχε εκ των προτέρων ΑΚΥΡΩΣΕΙ την απόφαση του Δημάρχου για παραχώρηση των παραλιών. Καταγγέλλουμε τον Δήμαρχο ότι ουδέποτε ενημέρωσε τους κατοίκους του Πειραιά αλλά ούτε και πήρε την συγκατάθεσή μας για να παραχωρήσει τις παραλίες μας σε ιδιώτες. Ρωτάμε, αλήθεια κύριε Δήμαρχε που ξοδεύετε το αστρονομικό ποσό των 48εκατ. από τα δημοτικά τέλη που σας πληρώνουμε και σύμφωνα με την νομοθεσία θα έπρεπε να προορίζονται αποκλειστικά για την καθαριότητα; Που κατέληξε το κονδύλι των 100.000? που πρόσφατα εγκρίνατε για τον καθαρισμό των παραλιών; Ποιους εξυπηρετείτε παραχωρώντας τις παραλίες σε ιδιώτες και μάλιστα σε εξευτελιστική τιμή;», γράφουν στην ανακοίνωσή τους.
 
«Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση πως για μας και για το Σύνταγμα της Ελλάδας, αυτοί που θα εμφανισθούν για να εγκατασταθούν στις παραλίες μας και να τις οικειοποιηθούν με την κατασκευή ιδιωτικών πάρκινγκ, καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος κτλ. είναι παράνομοι καταπατητές δημόσιας γης και θα μας βρουν μπροστά τους. Οι παραλίες μας κύριοι δεν είναι χώρος ούτε για αυτοκίνητα ούτε για επιχειρήσεις. Είναι δημόσιος ελεύθερος χώρος και ανήκουν σε ολόκληρη την κοινωνία», καταλήγει η Πρωτοβουλία.