Επέμβαση των ΜΑΤ πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην περιοχή «Λίμνες» του Αλφειού στην Ηλεία όπου οι κάτοικοι διαμαρτύρονται λόγω της απόφασης να μετατραπεί η περιοχή σε χωματερή.

Ads

Οι κάτοικοι περιφρουρούσαν την περιοχή από την Δευτέρα προκειμένου να εμποδίσουν τη διέλευση των απορριμματοφόρων, διαμαρτυρόμενοι για την εγκατάσταση της χωματερής στην ευαίσθητη περιβαλλοντικά περιοχή των Λιμνών.

Οι διμοιρίες των ΜΑΤ από την Πάτρα απέκλεισαν τον κεντρικό δρόμο Αλφειούσας- Μακρισίων, απαγορεύοντας την οποιαδήποτε διέλευση, ενώ επιτέθηκαν με χημικά στους κατοίκους που είχα αποκλείσει την περιοχή σε ακτίνα 40 χλμ. Στη συνέχεια απορριμματοφόρα άδειασαν σκουπίδια στην περιοχή.

Κατά την διάρκεια της επέμβασης των ΜΑΤ, οι αρχές προχώρησαν σε προσαγωγές έξι ατόμων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας. Ωστόσο αφέθηκαν ελεύθεροι αμέσως μετά.

Ads

Κάτοικοι των Μακρισίων και της ευρύτερης περιοχής συγκεντρώνονται στο σημείο και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους ενάντια στο «οικολογικό έγκλημα της επαναλειτουργίας του ΧΑΔΑ δίπλα στον ποταμό Αλφειό».

Χθες εκδόθηκε η αρνητική απόφαση του δικαστηρίου Ηλείας αναφορικά με την προσφυγή των κατοίκων που ζητούσαν την παύση κάθε εργασίας στο χώρο. Το δικαστήριο παρέπεμψε στην τελική εκδίκαση της αίτησης στις 27 Νοεμβρίου.