Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 17.00 στο αεροδρόμιο Ιωάννης Καποδίστριας, ενάντια στην πώληση του αερολιμένα της Κέρκυρας, στο πλαίσιο του διήμερου εκδηλώσεων ενάντια στο ξεπούλημα του νησιού.  

Ads

 
Ο αερολιμένας του νησιού, μαζί με άλλα περιφερειακά αεροδρόμια βρίσκονται στην λίστα προς εκποίηση του ΤΑΙΠΕΔ.
 
«Οι κάτοικοι της Κέρκυρας καλούμαστε όλοι, να αποτρέψουμε το ξεπούλημα της δημόσιας γης και της δημόσιας περιουσίας. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας ενάντια στην κυβερνητική πολιτική του ραγιαδισμού που παραχωρεί  φυσικούς πόρους και νευραλγικές υποδομές σε δήθεν επενδυτές, προσβάλλοντας τη νοημοσύνη μας και απειλώντας το ζωτικό μας περιβάλλον με καταστροφή» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία  Ενάντια σε ό,τι μας Ξεπουλάει και  μας Υποτάσσει που καλεί τους πολίτες κάθε ηλικίας σε ανοιχτό διάλογο επικοινωνίας, ενημέρωσης και δράσης.
 
Στο μεταξύ, παράταση 10 ημερών στην καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών για τα περιφερειακά αεροδρόμια δόθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ στους ενδιαφερομένους επενδυτές.
 
Ως νέα ημερομηνία υποβολής των δεσμευτικών προφορών ορίστηκε η 10η Οκτωβρίου (αντί της 30ης Σεπτεμβρίου όπως είχε ανακοινωθεί) μετά από αίτημα των κοινοπραξιών που συμμετέχουν στον διαγωνισμό.