Διώξεις για απιστία βαραίνουν 18 πρώην νομαρχιακούς συμβούλους της Ευρυτανίας, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Κοντογεώργος. Ο Εισαγγελέας Καρπενησίου επέβαλε σε όλους απαγόρευση εξόδου από την χώρα, εκτός ενός του οποίου ορίστηκε εγγύηση 3.000 ευρώ αλλά και του βουλευτή του οποίου η εγγύηση ανέρχεται στα 60.000 ευρώ. Από τον βουλευτή έχει αρθεί η ασυλία. 

Ads

Η εισαγγελία άρχισε να ερευνά την υπόθεση το 2010, μετά την εγγύηση που παρείχε η τότε Νομαρχία Ευρυτανίας σε εταιρεία της και συγκεκριμένα την «ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΑΕ» για να πάρει δάνειο 4,7 εκατομμυρίων ευρώ από το ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Η εταιρία δεν κατέβαλε ποτέ τις δόσεις του δανείου με αποτέλεσμα η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ως διάδοχος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ευρυτανίας να καταβάλλει κάθε χρόνο τις δόσεις του δανείου ως μοναδικός εγγυητής του.

Η έρευνα της εισαγγελίας έχει επεκταθεί και στις αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας για διάθεση των χρημάτων αυτών αλλά και σε αυτούς που εισέπραξαν χρήματα, όπου ερευνάται αν τα εισέπραξαν νομίμως ή όχι.