Τα Κέντρα Υγείας Θάσου, Κασσανδρείας, Παλαιοχωρίου, Αγίου Νικολάου, Αγίου Όρους και Μουδανιών θα ενισχύσουν εθελοντικά προσφέροντας τις υπηρεσίες τους 70 φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ για το διάστημα από 16 Ιουλίου έως 26 Αυγούστου.

Ads

Η κίνηση αποτελεί πρωτοβουλία του παραρτήματος Θεσσαλονίκης της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (ΕΕΦΙΕ) και έχει στόχο τόσο την κοινωνική προσφορά όσο και την υποβοήθηση της εκπαίδευσης των φοιτητών.
 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΕΦΙΕ, Κώστα Ιμπριάλο, «το πρόγραμμα ενίσχυσης των Κέντρων Υγείας εφαρμοζόταν και παλαιότερα, αλλά τα τελευταία τέσσερα χρόνια είχε ατονήσει λόγω έλλειψης χρηματοδότησης».
 
«Οι φοιτητές συμμετέχουν εθελοντικά, διαμένουν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο των Κέντρων Υγείας και τα έξοδα μετάβασης και διατροφής τα καλύπτουν οι ίδιοι. Όταν είχαμε χορηγίες καλύπτονταν τα έξοδα αυτά χωρίς να επιβαρύνονται οι ίδιοι» σημειώνει.
 
«Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση του έργου των ιατρών των Μονάδων Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα κατά τους θερινούς μήνες, οπότε παρουσιάζονται αυξημένες ανάγκες λόγω της τουριστικής αιχμής και των κλιματικών συνθηκών» τόνισε ο κ. Ιμπριάλος.