Ένταση ξέσπασε το μεσημέρι στη Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής, όπου κρατούνται μη νόμιμοι μετανάστες.

Ads

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 13:30, όταν στη διάρκεια τελετής αγιασμού του τμήματος δόκιμων αστυφυλάκων εκδηλώθηκε εξέγερση σε παρακείμενους κοιτώνες, όπου φιλοξενούνται περίπου 550 παράνομοι μετανάστες.
 
Οι μετανάστες άρχισαν να προκαλούν φθορές στους κοιτώνες, ξηλώνοντας τις πόρτες, σπάζοντας τζάμια και βάζοντας φωτιά στα στρώματα, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησής τους.
 
Ακολούθησε επέμβαση των δυνάμεων των ΜΑΤ, ενώ οι αστυνομικοί πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό. Χρησιμοποιώντας σίδερα που ξήλωσαν από τους κοιτώνες, οι μετανάστες συνεπλάκησαν με τους αστυνομικούς, οι οποίοι και έκαναν χρήση χημικών προκειμένου να τους απωθήσουν.

 

Στη διάρκεια της συμπλοκής τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί, οι οποίοι εξετάστηκαν από τους γιατρούς στο νοσοκομείο της Κομοτηνής και διαπιστώθηκε πως ο ένας έφερε θλαστικό τραύμα στο κεφάλι και ο άλλος θλαστικό τραύμα στον αριστερό μηρό. Μετά τη συρραφή των τραυμάτων, οι δύο αστυνομικοί αποχώρησαν.
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, μετά τη συμπλοκή, οι αστυνομικοί κατόρθωσαν να ελέγξουν το χώρο και να βάλουν τους μετανάστες στους θαλάμους τους.
 
Στις 16:30 έγινε έξω από την Σχολή Αστυφυλάκων συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τους μετανάστες  από περίπου 50-60 άτομα.
 
Το θέμα της λειτουργίας του κέντρου κράτησης στην Κομοτηνή, το καλοκαίρι, είχε προκαλέσει αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία.

Ads