To βράδυ της Πέμπτης σημειώθηκε και δεύτερο μπλακ άουτ στη Σαντορίνη, μετά από βλάβη σε πυκνωτή στον υποσταθμό όπου είχε σημειωθεί η έκρηξη το βράδυ της Τρίτης. Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου θα καταθέσει ο δήμαρχος του νησιού, ο οποίος αφήνει σαφείς αιχμές προς τη ΔΕΗ. «Το αργότερο μέχρι αύριο το πρωί θα έχει αποκατασταθεί πλήρως η ηλεκτροδότηση», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, που μετέβη στο νησί την Παρασκευή.  

Ads

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας (Πέμπτης) το νησί ηλεκτροδοτείτο εκ περιτροπής και αναμενόταν η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης. Όμως, όπως κατήγγειλε ο δήμαρχος Θήρας το βράδυ σημειώθηκε νέο μπλακ άουτ.

Για εκτός πλάνου και υποσχέσεων γενικευμένη συσκότιση για τρίτη συνεχόμενη βράδια, την Πέμπτη, έκανε λόγο στον τηλεοπτικο σταθμό ΣΚΑΪ ο αντιδήμαρχος Θήρας Μάρκος Καφούρος.

Την Πέμπτη, την πρόθεσή του να καταθέσει το συντομότερο δυνατό μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τα συνεχιζόμενα προβλήματα ηλεκτροδότησης στη Σαντορίνη εξέφρασε ο δήμαρχος του νησιού Αναστάσιος-Νικόλαος Ζώρζος.

Ads

Όπως ανάφερε σε δήλωσή του ο κ. Ζώρζος από τις 13 Αυγούστου που ενέσκηψε το πρόβλημα, ο δήμος έκανε κάθε δυνατή προσπάθεια να αμβλύνει τις επιπτώσεις, ενώ θεωρούσε πως θα ετηρείτο από πλευράς της ΔΕΗ το χρονοδιάγραμμα που είχε δοθεί. «Βλέπουμε όμως ότι ανατρέπεται το χρονοδιάγραμμα. Προασπίζοντας λοιπόν το συμφέρον του τόπου θα καταθέσω, το συντομότερο δυνατό, μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου. Είναι ώρα να αναλάβουν κάποιοι τις ευθύνες τους» τόνισε.

Στο νησί μετέβησαν κατ’ εντολή του πρωθυπουργού, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, και η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη. Κατά την διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε μετά την άφιξη των υπουργών με θέμα τα προβλήματα ηλεκτροδότησης αποφασίστηκε η διενέργεια καμπάνιας προβολής της Σαντορίνης στα social media από τον ΕΟΤ καθώς και η αναβάθμιση της παρουσίας της στην Διεθνή Έκθεση του Λονδίνου. 

«Το μόνο που μπόρεσαν να υποσχεθούν είναι η αναβάθμιση της τουριστικής προβολής του νησιού στα social media και στη διεθνή έκθεση του Λονδίνου, καθώς και ευχολόγια, παρουσία και του Διοικητή της ΔΕΗ, για γρήγορη ομαλοποίηση της κατάστασης», σχολίασε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Συρμαλένιος.
 
«Ούτε λέξη για τη ριζική αντιμετώπιση του θέματος, ούτε λέξη για τις ευθύνες της ΔΕΗ σε σχέση με τις προειδοποιήσεις των εργαζομένων για την κατάσταση του σταθμού παραγωγής και, φυσικά, καμιά αναφορά στη διάλυση στην οποία οδηγούν τη ΔΕΗ, με την πολιτική της τριχοτόμησής της, της ανάθεσης εργασιών στους εργολάβους, την έλλειψη προσωπικού, την μεγάλη καθυστέρηση διασύνδεσης με την ηπειρωτική χώρα, τη δρομολόγηση της ιδιωτικοποίησής της», πρόσθεσε ο βουλευτής.