Δωρεάν φροντιστήρια στους μαθητές αποφάσισαν να κάνουν καθηγητές στο Βόλο και το Αγρίνιο.

Ads

Στο Βόλο, η δημιουργία ενός δωρεάν φροντιστηρίου ήταν μία πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού και βρήκε την άμεση συμπαράσταση καθηγητών, οι οποίοι προσφέρθηκαν να παρέχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους με σκοπό να υποστηρίξουν τις οικογένειες που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.
 
Όπως επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος Απ. Παντσάς, «με δεδομένη την οικονομική δυσχέρεια στην οποία βρίσκονται αυτό τον καιρό αρκετές οικογένειες που έχουν παιδιά λίγο πριν τις εισαγωγικές εξετάσεις, και γνωρίζοντας ότι αρκετοί υποψήφιοι διέκοψαν τα φροντιστήρια τους γι αυτό το λόγο, οργανώσαμε στο Δήμο μια εθελοντική ομάδα εκπαιδευτικών η προσφορά της οποίας θα είναι πολύτιμη».
 
Την ίδια στιγμή, στο Αγρίνιο καθηγητές αποφάσισαν να κάνουν δωρεάν φροντιστήριο σε μαθητές που το χρειάζονται, μέσα στο σχολείο, τις απογευματινές ώρες. Η πρωτοβουλία των καθηγητών έγινε με τη σύμφωνη γνώμη των συλλόγων γονέων και με την άδεια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΣυνΕίδηση» της Αιτωλοακαρνανίας, φροντιστήριο γίνεται στο Γυμνάσιο Αγίου Κωνσταντίνου, ενώ το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει και στο Παπαστράτειο 1ο Γυμνάσιο Αγρινίου. Τη σκυτάλη αναμένεται να πάρουν και άλλα γυμνάσια και λύκεια της περιοχής.