«Δημοτικό Ανταποκριτή» ορίζει ο δήμος Βόλβης, στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό να παρέχει την κατ’ οίκον εξυπηρέτηση των πολιτών, όπως είναι οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με αναπηρία, που δεν μπορούν να προσέλθουν στις δημοτικές και δημόσιες υπηρεσίες.
 

Ads

Ο ρόλος του «Δημοτικού Ανταποκριτή» δεν περιορίζεται απλά στη διαβίβαση εγγράφων, αλλά περιλαμβάνει την ενεργό βοήθεια προς όσους το έχουν ανάγκη για τη σύνταξη αιτήσεων και εγγράφων προς το δήμο και παροχή συμβούλων για τις αναγκαίες ενέργειες προς επίλυση του ζητήματος που αντιμετωπίζουν.
 
«Δημοτικός Ανταποκριτής» έχει οριστεί ο δημοτικός υπάλληλος, Παναγιώτης Σαλεπάκης, στον οποίο μπορούν να απευθύνονται οι εν λόγω δημότες προκειμένου να εξυπηρετηθούν.
 
Για την εφαρμογή της καινοτομίας στην άμεση και πληρέστερη εξυπηρέτηση των δημοτών ο δήμαρχος Βόλβης, Δημήτρης Γαλαμάτης, σε δηλώσεις του τόνισε: «Στο επίκεντρο των κατευθυντήριων επιλογών μας, ήταν και παραμένει, ο δημότης. Πρωταρχικός μας στόχος και κύριο μέλημά μας είναι δίχως χρονοτριβές και καθυστερήσεις όλοι οι συμπολίτες μας να εξυπηρετούνται αποτελεσματικά χωρίς άσκοπες ταλαιπωρίες στις συναλλαγές τους με τις δημοτικές μας υπηρεσίες».