Η αδυναμία του διευρυμένου Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες στον τομέα της καθαριότητας, οδήγησε στην ανάθεση του συγκεκριμένου τμήματος σε ιδιώτες. Η αιτία του προβλήματος ήταν η αναστολή προσλήψεων συμβασιούχων λόγω των εκλογών.

Ads

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Μακεδονία», μετά από δημόσιο διαγωνισμό ανατέθηκε σε ιδιωτική πρωτοβουλία η καθαριότητα για τη δημοτική ενότητα Χορτιάτη έπειτα από επικύρωση από το δημοτικό συμβούλιο. Η έλλειψη προσωπικού οδήγησε τη δημοτική αρχή να στραφεί στη λύση της ιδωτικής πρωτοβουλίας δεδομένου ότι δεν εγκρίθηκαν οι προσλήψεις προσωπικού από το Υπουργείο Εσωτερικών, λόγω αναστολής όλων των προσλήψεων που ζητούν οι δήμοι.

Η αποκομιδή των απορριμμάτων ανατέθηκε στην ιδιωτική εταιρεία για τρεις μήνες και αφορά τη δημοτική ενότητα Χορτιάτη, η οποία δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί από το υφιστάμενο, πλην όμως αποδεκατισμένο, προσωπικό του διευρυμένου δήμου.
 image
Ωστόσο, η δημοτική αρχή υποστηρίζει ότι επιθυμεί να διατηρήσει το δημόσιο χαρακτήρα της καθαριότητας, αν και αυτό θα εξαρτηθεί από τις προσλήψεις προσωπικού στο μέλλον. «Η κατάσταση είναι τραγική αυτήν τη στιγμή, και οι πολίτες έχουν κάθε λόγο και δικαίωμα να διαμαρτύρονται, όταν δεν παρέχονται επαρκώς υπηρεσίες καθαριότητας» ανέφερε ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη.
 
Παρατήρησε ακόμα ότι στο σύνολο των τριών πρώην δήμων το προσωπικό είναι μειωμένο σήμερα κατά 170 άτομα σε σχέση με το 2010, γεγονός που δημιουργεί, όπως είπε, μεγάλα προβλήματα σε μια πολυπληθή περιοχή. Την ανάγκη σύμπραξης όλων για μια καθαρή πόλη επισημαίνει και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Νίκος Νυφούδης, ζητώντας όμως από τη δημοτική αρχή να ξεκαθαρίσει τη θέση της για το τι θα πράξει στο μέλλον με τον τομέα συνολικά της καθαριότητας.