Αντιμέτωπος με δίκη για πολεοδομικές παραβάσεις βρέθηκε ένας 40χρονος στην Κρήτη που λόγω οικονομικών δυσκολιών αναγκάστηκε να καταφύγει για να ζήσει με την οικογένειά του σε σπηλιά.

Ads

 
Η περιπέτεια του 40χρονου ξεκίνησε το 2010, όταν αντικατέστησε το φθαρμένο ελενίτ, προκειμένου να μην μπαίνει μέσα σε αυτό το νερό της βροχής.
 
Μετά από καταγγελία που έγινε ο 40χρονος πέρασε αυτόφωρο και μάλιστα του ζητήθηκε να πληρώσει πρόστιμο, καθώς η περιοχή της Χρυσοπηγής θεωρείται αναπτυσσόμενη. Δικάστηκε την Τρίτη για πολεοδομικές παραβάσεις. Το δικαστήριο τον αθώωσε με συνοπτικές διαδικασίες.
 
Εξαιτίας της καταγγελίας, ο 40χρονος άντρας καθυστέρησε να αντικαταστήσει το ελενίτ, με αποτέλεσμα τα τρία παιδιά, η σύζυγος και οι γονείς του να ζουν μέσα στα νερά, που έμπαιναν από τη βροχή.
 
Η περίπτωσή τους έφτασε στα «αυτιά» του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου. Μια ομάδα ανθρώπων, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, προμήθευσαν την οικογένεια με τρόφιμα και φρόντισαν να αντικατασταθεί το «αυθαίρετο» ελενίτ.