Δίωρο συμβολικό  κλείσιμο του σχολείου του Ασβεστοχωρίου Θεσσαλονίκης και καθιστική διαμαρτυρία μπροστά από το πρώην Δημαρχείο Χορτιάτη στο Ασβεστοχώρι πραγματοποιήσαν μαθητές και γονείς διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα στέγασης που αντιμετωπίζουν.

Ads

 
«Για άλλη μια χρονιά, οι  συνθήκες εκπαίδευσης στα σχολεία μας είναι εξαιρετικά δυσμενείς. Υποβαθμισμένες αίθουσες διδασκαλίας σε κοντέϊνερ και «μαγαζιά», σίτιση των μαθητών σε υπόγεια», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.
 
Γονείς και μαθητές των δύο Δημοτικών σχολείων, 1ου και 2ου, αλλά και του Γυμνασίου και του Λυκείου, που συστεγάζονται στο ίδιο κτίριο, διαμαρτύρονται για τη μη αποπεράτωση του Νέου Σχολείου στη θέση «Μπουλουβάνια»  στο Ασβεστοχώρι. Οι γονείς και οι μαθητές καλούν τον «Δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη να δεσμευτεί για το χρονοδιάγραμμα άμεσης αποπεράτωσης του νέου Σχολείου».

Οι εργασίες στο νέο σχολείο έχουν σταματήσει λόγω έλλειψης χρημάτων και γραφειοκρατίας, με αποτέλεσμα οι μαθητές να αναγκάζονται να κάνουν μάθημα σε κοντέινερ, αποθήκες και ενοικιαζόμενα καταστήματα.

 
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Ι. Καϊτεζίδης, σε επιστολή του προς τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου, αναφέρει πως «τις αμέσως επόμενες ημέρες θα είναι σε θέση να ανακοινώσει, συγκεκριμένες  και πολύ ευχάριστες για όλους μας ειδήσεις και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα».
 
Ο Ι. Καϊτεζίδης κάνει λόγο για «δύσκολη εποχή», ενώ σημειώνει πως «σταμάτησαν να χτίζονται και τα ελάχιστα σχολεία». «Να είστε βέβαιοι ότι η Δημοτική Αρχή χειρίστηκε το συγκεκριμένο έργο και σοβαρά και υπεύθυνα για την επιτυχία του κοινού μας σκοπού», αναφέρει και καταλήγει με την ευχή «οι σημαντικές και μαζικές κινητοποιήσεις να βοηθήσουν στην επιτυχία της κοινής προσπάθειας».

Ads