Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ., βρήκε αρχεία του Δήμου Μαραθώνα στην κατοχή υπαλλήλων του, μετά από πέντε ελέγχους που έκανε σήμερα τα ξημερώματα η αστυνομία στα σπίτια τους. Η έρευνα έγινε στο πλαίσιο σχετικής παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, που διερεύνησε υπόθεση παραβίασης υπολογιστικών συστημάτων, ψευδούς βεβαίωσης, νόθευσης εγγράφων και λοιπών πράξεων στον Δήμο Μαραθώνα ύστερα από την καταγγελία του δημάρχου, Ηλία Ψινάκη. 

Ads

Όπως είχε γίνει γνωστό στο πλαίσιο ελέγχου από αρμόδιους δημοτικούς υπαλλήλους, διαπιστώθηκαν σημαντικές ελλείψεις σε τεχνικό εξοπλισμό (ηλεκτρονικοί υπολογιστές) από τα γραφεία της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών καθώς και ενέργειες διαγραφής υπηρεσιακών ψηφιακών εγγράφων από ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Τα ψηφιακά έγγραφα, σύμφωνα με την καταγγελία, διαγράφηκαν από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και διατηρήθηκαν αντίγραφά τους σε ψηφιακά μέσα αποθήκευσης (usb sticks), αντίγραφα των οποίων όμως δεν παραδόθηκαν σε υπάλληλο του δήμου.

Η αστυνομία κατέσχεσε κατά τις έρευνες έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο και τέσσερεις φορητές συσκευές αποθήκευσης (usb sticks), που θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας για περαιτέρω εργαστηριακή εξέτασή τους.

Ads