Πρωτοφανούς έντασης καιρικά φαινόμενα σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Ρόδο. Υπόγεια σπιτιών πλημμύρισαν ενώ ανεμοστρόβιλος ξήλωσε στέγες, ξύλινες περιφράξεις και δυο στάσεις λεωφορείων.

Ads

 
Από τις 04.00 τα ξημερώματα, άνοιξαν οι ουρανοί πάνω από το νησί και το πρωί σύμφωνα με τη rodiaki.gr, υπήρχαν δέντρα κατεστραμμένα στη μέση του δρόμου, πλημμυρισμένα υπόγεια σπιτιών και επιχειρήσεων, κεντρικοί δρόμοι επίσης πλημμυρισμένοι, ενώ ανεμοστρόβιλος από την περιοχή των Κρητικών έως τη Φανερωμένη και το ξενοδοχείο Amathus, ξήλωσε στέγες από κεραμίδια, ξύλινες περιφράξεις και δύο στάσεις.
 
[jwplayer |file=https://www.youtube.com/watch?v=CMIzXPXdZIo]
 
Ζημιές επίσης προκλήθηκαν και σε δύο αυτοκίνητα από πτώσεις δέντρων. Το ένα ήταν σταθμευμένο και το δεύτερο κινούνταν εκείνη την ώρα, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.
 
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα τροχαία, πυροσβεστική, εθελοντές, δημοτικές και περιφερειακές υπηρεσίες, βρίσκονται αυτή την ώρα στα σημεία όπου έχουν παρουσιαστεί προβλήματα, προσπαθώντας έτσι να τα αντιμετωπίσουν.
 
image

Επίσης, η κακοκαιρία έβγαλε στην στεριά μέχρι και καράβια. ένα ιστιοφόρο στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα Ουκρανικής καταγωγής, εξόκειλε στην αμμώδη παραλία του Ζέφυρου.
 
[jwplayer |file=https://www.youtube.com/watch?v=MdU4iNYWnMg]