Με τα δυο του πόδια κομμένα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσαλονίκης ένας 44χρονος άνδρας, ο οποίος πάτησε έναν όλμο κοντά σε πεδίο βολής του στρατού που βρίσκεται έξω από το χωριό Μικροκώμη Λαγκαδά. Οι κάτοικοι του χωριού καταγγέλλουν ότι στο παρελθόν έχουν υπάρξοι κι άλλοι τραυματισμοί, καθώς το πεδίο βολής βρίσκεται δίπλα στα σπίτια τους.
 

Ads

Η Μικροκώμη είναι ένα μικρό χωριό, με περίπου 55 σπίτια, κοντά στο οποίο υπάρχει το πεδίο βολής Ασκού – Προφήτη Λαγκαδά, όπου πραγματοποιούνται συχνά ασκήσεις και εκπαίδευση του στρατού.
 
Όπως εξήγησε στο tvxs.gr, o κ. Κωνσταντίνος Παλατζίδης, ο οποίος είναι κάτοικος του χωριού, ο 44χρονος Ν.Πιπερίδης τραυματίστηκε σήμερα το πρωί όταν πάτησε μέσα στα χόρτα τη μύτη ενός όλμου, που είχε εκσφενδονιστεί εκτός πεδίου βολής. Το αποτέλεσμα ήταν να ακρωτηριαστούν και τα δύο του πόδια.
 
Ο κ. Πιπερίδης βρήκε το κουράγιο να καλέσει από το κινητό του και στο σημείο έσπευσε φίλος του, ο οποίος του έδεσε τα πόδια σφιχτά με δύο ζώνες. «Μακάρι να το προλάβανε το παλικάρι. Χαροπαλεύει, έχασε πολύ αίμα», σημειώνει ο κ. Παλατζίδης.

Ο κ. Πιπερίδης υποβάλλεται σε πολύωρη και πολύπλοκη χειρουργική επέμβαση.

Κλιμάκιο του Στρατού μετέβη στο σημείο όπου σημειώθηκε η έκρηξη προκειμένου να διενεργήσει αυτοψία και να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του ατυχήματος.
 
Όπως καταγγέλλει ο κ. Παλατζίδης, στο παρελθόν έχουν υπάρξει και άλλα περιστατικά τραυματισμού κατοίκων εξαιτίας του πεδίου βολής, που βρίσκεται δίπλα στο χωριό. «Στρατοπεδεύουν μέσα στο χωριό, ρίχνουν βλήματα από το διπλανό χωριό, τα οποία περνούν πάνω από τα σπίτια μας και σπάνε τα τζάμια από το θόρυβο. Δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε έξω από το χωριό, να πάμε στα χωράφια μας», τονίζει, προσθέτοντας: «οι κυνηγοί επιτρέπεται να κυνηγούν σε απόσταση 500 μέτρων από κατοικημένη περιοχή, αυτοί βάζουν τα τανκς μέσα στα χωράφια μας».
 
Οι κάτοικοι, όπως σημειώνει ο κ. Παλατζίδης έχουν διαμαρτυρηθεί επανειλημμένως στο δήμο Βόλβης, όπου ανήκει η Μικροκώμη, ωστόσο καμία αντίδραση δεν έχει υπάρξει. «Το χωριό είναι μικρό και μένουν παππούδες. Δεν γνωρίζουν και φοβούνται. Λένε: Με το στρατό θα τα βάλουμε;», τονίζει.

Ads