Χωρίς εκπροσώπους της κυβέρνησης ή της αντιπολίτευσης πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη. Συγκεντρωμένοι καθηγητές, ορισμένοι με μαύρα περιβραχιόνια κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες λίγο μετά το τέλος της μαθητικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήσαν πορεία μπροστά από την εξέδρα των επισήμων.

Ads

Καθόλη τη διάρκεια της παρέλασης στην οδό Τσιμισκή ακούγονταν συνθήματα και τα πανό έγραφαν: «Το σχολείο πεθαίνει» και «Πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από εδώ».

Η παρέλαση ολοκληρώθηκε λίγο πριν το μεσημέρι της Πέμπτης. Στην εξέδρα των επισήμων, βρέθηκαν σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης και ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ενώ εκπρόσωποι της κεντρικής πολιτικής σκηνής φαίνεται πως απέφυγαν να παραστούν.

Κάποιοι από τους μαθητές περνώντας μπροστά από την εξέδρα γύρισαν το κεφάλι από την άλλη πλευρά, εις ένδειξη διαμαρτυρίας. Επίσης, αρκετά ακόμη τμήματα μαθητών δεν στράφηκαν προς τα εκεί κατά τη διέλευσή τους.

Ads

Μετά το πέρας της παρέλασης στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και σωματείων κινήθηκαν προς την εξέδρα και σήκωσαν πανό, ενώ υπήρξαν και αρκετές αποδοκιμασίες, οι οποίες ωστόσο δεν κλιμακώθηκαν.