Από το πρωί σωματεία, φορείς, οργανώσεις, πολιτικές παρατάξεις, εργαζόμενοι, άνεργοι, νεολαίοι και μαθητές συγκεντρώθηκαν στο ιστορικό κέντρο της Πρέβεζας, για να πουν ένα ηχηρό «ΟΧΙ» στον φασισμό και στο άνοιγμα γραφείων της Χρυσής Αυγής στην Πρέβεζα.
 

Ads

Όπως αναφέρει το atpreveza.gr, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στον Άγιο Χαράλαμπο, ενώ μαζική ήταν και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Θεοφάνειο. «Λευτεριά στο λαό, θάνατος στο φασισμό», «Κανένας φοβισμένος ποτέ και πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά», «Λαέ θυμήσου το χώμα που πατάς, λευτέρωσε ο Άρης και ο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ», ήταν τα συνθήματα που κυριάρχησαν στις δύο συγκεντρώσεις. 

Σημειώνεται, σύμφωνα με την ίδια πηγή, πως έπειτα από συνεννόηση ανάμεσα σε μέλη των σωματείων, πραγματοποιήθηκε κοινή αντιφασιστική πορεία των δύο συγκεντρώσεων, προκαλώντας χαμόγελα και θετικά σχόλεια από τους συγκεντρωμένους. Κοινή πορεία είχε να συμβεί από το μεγάλο συλλαλητήριο στην Πρέβεζα για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου, σημειώνει το  atpreveza.gr. 

image

Ads

Η πορεία ξεκίνησε από την κεντρική αγορά, κατευθύνθηκε με δυναμισμό και συνθήματα μέσω της Λεωφόρου Ειρήνης στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Πλατεία Νέσσερη, τα οποία ήταν κλειστά.

image

Πραγματοποιήθηκαν ομιλίες, ακούστηκαν συνθήματα και η πορεία ολοκληρώθηκε στα παλαιά ΚΤΕΛ. Μπροστά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής υπήρχε μικρή αστυνομική δύναμη, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως στο σημείο βρέθηκε σχεδόν σύσσωμη η ηγεσία της Α.Δ. Πρέβεζας.