Ένα ταξίδι με ένα τρένο του 1950 που έχει αφετηρία την Αρχαία Ελλάδα και τερματικό σταθμό τη σύγχρονη, την Ελλάδα του σήμερα.

Ads

Μια μυθολογική μορφή της αρχαίας τραγωδίας συναντά δύο μεγάλες ιέρειες της νεότερης Ελλάδας.

Τρεις γυναίκες- σύμβολα, η Μήδεια, η Μαρία Κάλλας, η Μελίνα Μερκούρη… Ένα κοινό χαρακτηριστικό ενώνει τις διαφορετικές διαδρομές τους: Είναι γυναίκες γεμάτες πάθος. Πάθος για ζωή, πάθος για έρωτα, πάθος για δημιουργία, πάθος για ελευθερία.

Η Τατιάνα Λύγαρη παρουσιάζει στο Τρένο στο Ρουφ, από τις 11 Ιουνίου και κάθε Σάββατο, την αγγλόφωνη θεατρική παράσταση «Women of Passion,Women of Greece». 

Ads

Μία ηθοποιός και ένας μουσικός συναντιούνται και ζωντανεύουν σημαντικές ιστορικές στιγμές μέσα από τις προσωπικότητες των τριών μυθικών γυναικών, των τριών θρύλων της ζωής και της τέχνης σ’ αυτό το υπερβατικό ταξίδι στη δική μας Ελλάδα, την Ελλάδα που επικαλούμαστε και ονειρευόμαστε, τον τόπο του πολιτισμού και της δημοκρατίας.

Από την τραγική ηρωίδα του αρχαίου δράματος στις καταξιωμένες στην τέχνη και την πολιτική σύγχρονες γυναικείες παρουσίες, το τρένο μας οδηγεί σε ένα ταξίδι δημιουργικής μνήμης, χιούμορ και συγκίνησης, όπου η Ελλάδα την ίδια στιγμή είναι αφετηρία και τελικός προορισμός, με ενδιάμεσους σταθμούς τα αισθήματα των ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο.

image

Ευγενία (Τζένη) Αρσένη συγγραφή – δραματουργία, Τατιάνα Λύγαρη σκηνοθεσία, σκηνικά Ντόρα Λελούδα, κοστούμια Φώτης Μυλωνάς, μουσική σύνθεση έναρξης Σπύρος Ρασιδάκης, video design Σάκης Μπιρμπίλης φωτισμοί Δανάη Κουρέτα ειδικές κατασκευές. 

Ερμηνεύει η Εβελίνα Αραπίδη
Συμμετέχει ο μουσικός Φώτης Μυλωνάς (κιθάρα, μαντολίνο, κρουστά)

Διάρκεια 60΄

 «Τα 12 Κουπέ»: Στον απόηχο του φετινού φεστιβάλ

Το επιτυχημένο και μοναδικό στον κόσμο πολιτιστικό σιδηροδρομικό Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ», που εμπνεύστηκε και καθιέρωσε η Τατιάνα Λύγαρη, με στόχο την προώθηση των νεανικών καλλιτεχνικών δυνάμεων του τόπου, άνοιξε τις πόρτες του για 6 συνεχή χρονιά, από την Παρασκευή 27 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου 2016 στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ.
 
Φέτος, τo 6ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ» φιλοξένησε συνολικά 18 ομάδες από νέους ηθοποιούς, χορευτές, εικαστικούς, performers, σκηνοθέτες, χορογράφους, μουσικούς, video artists κ.ά., που εμπνεύστηκαν από τα αυθεντικά, πατιναρισμένα από τον χρόνο 12 Κουπέ του New Wagon της Αμαξοστοιχίας, δημιουργούν και παρουσιάζουν πρωτοποριακά projects σύντομης διάρκειας για μικρές ομάδες θεατών, επί ένα συνεχές δεκαήμερο.

«Έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι κάθε χρονιά, ανάλογα με τις προτάσεις που δεχόμαστε από τους καλλιτέχνες, το φεστιβάλ προσανατολίζεται και σε μία διαφορετική μορφή τέχνης. Έτσι φέτος, εκτός από τις θεατρικές και χορευτικές performances την τιμητική τους έχουν τα εικαστικά με εκθέσεις φωτογραφίας, εικαστικές εγκαταστάσεις και video art. Υπάρχει αριθμός συμμετοχών και από καλλιτέχνες εκτός Αθηνών, γεγονός που προσδίδει στο φεστιβάλ μία ευρύτερη διεισδυτικότητα και αποτελεσματικότητα. Πρόκειται για ένα πολυμορφικό φεστιβάλ σε έναν απροσδόκητο χώρο που ερεθίζει την έμπνευση, προσφέροντας ένα βήμα έκφρασης και δημιουργίας σε δεκάδες νέους καλλιτέχνες και ομάδες. Παράλληλα, παρόλο που δεν θεσπίζει συγκεκριμένο βραβείο, αποτελεί μια σημαντική αφετηρία για νέες συνεργασίες με το Τρένο-Θέατρο σε επαγγελματική βάση» επισημαίνει η καλλιτεχνική διευθύντριά του Τατιάνα Λύγαρη.
 
Info

κάθε Σάββατο από 11 Ιουνίου (εκτός Αυγούστου) 2016 19:00
είσοδος 12,00€ (προαγορά ή κράτηση απαραίτητη)
κρατήσεις 210 9237076 &
https://www.viva.gr/tickets/theater/to-treno-sto-rouf/women-of-passion-women-of-greece/
 
Για ομάδες
κάθε Παρασκευή 18:00 ή κατόπιν συνεννόησης (εκτός Αυγούστου)
προαιρετικό δείπνο μετά την παράσταση
πληροφορίες – κρατήσεις – τιμές 210 9237076 / [email protected]
 
 
ΧΩΡΟΣ
Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ
Σιδηροδρομικός & Προαστιακός Σταθμός Ρουφ
επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως
10’ με τα πόδια από το ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός
210 5298922
Free Parking / Wi-Fi
 
www.totrenostorouf.gr
www.facebook.com/ToTrenoStoRoufRailwayCarriageTheatre
https://twitter.com/ToTrenoStoRouf