Το «Φεστιβάλ του Χόλστεμπρο» (Δανία 10-18 Ιούνη 2017) με θέμα το θέατρο στη Κοινότητα διοργανώνετε κάθε χρόνο  από το φημισμένο σε  όλο το κόσμο θέατρο Οντίν(https://www.odinteatret. dk/),  και σε  αυτό συμμετέχει με  δράσεις όλη η πόλη  και οι κάτοικοί της..

Ads

Το Χόλστεμπρο μια πόλη 35.000 κατοίκων, βρίσκετε  στη κεντρική  Δανία  και είναι η  πόλη που στεγάζεται το φημισμένο σε  όλο τον κόσμο θέατρο Οντίν με σκηνοθέτη τον  Εουτζένιο Μπάρμπα από το 1966 έως σήμερα.

Φέτος το θέμα του Φεστιβάλ -στο οποίο έχουν προσκληθεί να παρουσιάσουν  τις δράσεις τους, 250 καλλιτέχνες από όλο το κόσμο σε ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα- , συνδυάζεται με τη δράση του Ευρωπαικού προγράμματος  «Καραβάνι η συνέχεια: Τροφοδοτώντας  το μέλλον, η Τέχνη κινεί τη πόλη» Macro event in Holstebro  , leader του οποίου είναι το θέατρο Οντίν,  και  έχει το τίτλο: «Wild  West  Roots and Shoots:  Re/think”  («Αγρια Δύση , Ρίζες και πυροβολισμοί: Ξανασκέψου»).

Το θέατρο Ομμα Στούντιο επίσημος  συνδιοργανωτής του προγράμματος «Καραβάνι η συνέχεια»  για την Ελλάδα και τη Κρήτη προσκλήθηκε  να παρουσιάσει τη δουλειά του στο «Φεστιβάλ του Χόλστεμπρο».

Ads

image

Συγκεκριμένα  μέσα στο Δάσος του Χόλστεμπρο θα παρουσιάσει την έρευνα που διεξάγει με θέμα τη «Σχέση της Τελετουργίας με το θέατρο»  μέσα από  την «Ασκητική»  του Νίκου Καζαντζάκη»,(11/6) αλλά και θεατροποιημένες  διηγήσεις Ελληνικών παραμυθιών με ζωντανή μουσική και παραδοσιακά Τραγούδια από την Ελλάδα και την Κρήτη αλλά εργαστήρια μουσικής και τραγουδιών. Επίσης  θα πα ρουσιάσει αυτά τα τραγούδια και τα παραμύθια και στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ με τίτλο:
Wild Island   project (https:/ /wildislandproject.wordpress. com/)  ( Πέμπτη 15/6 :17.00  μμ  ) στο ποτάμι του Χόλστεμπρο πάνω σε μια πλωτή πλατφόρμα.

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί του θεάτρου Ομμα Στούντιο: Αντώνης Διαμαντής, Ειρήνη Κουτσάκη, Κορίνα  Αποστολοπούλου, Γεωργία Καρλατήρα. Σε αυτή τη παρουσίαση το θέατρο Ομμα Στούντιο έχει τη χαρά να προσκαλέσει τον μουσικό Κώστα Μακάκη που θα συνοδεύσει με τη μουσική του  τις δράσεις του θεάτρου ,στο Δάσος  του Χόλστεμπρο .Το θέατρο Ομμα Στούντιο ευχαριστεί θερμά τις  “Εκδόσεις Καζαντζάκη “και τη Κα Νίκη Σταύρου για τη παραχώρηση των δικαιωμάτων για τα αποσπάσματα  του  βιβλίου της “Ασκητικής” που ακούγονται στη παράσταση καθώς και το “Μουσείο Καζαντζάκη” για την βοήθεια στήριξή   του.

image

Χορηγοί της δράσης «Μέσα στο Δάσος» είναι:ο Δήμος του Χόλστεμπρο και το Center for Socialt Udsatte.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα «Μέσα στο Δάσος» (Skoven/in the  Woods!)

«Αρχέγονες ρίζες  και απαλοί,  πράσινοι ..πυροβολισμοί»

Τα δάση  αναφέρονται σε ιστορίες και παραμύθια ως επικίνδυνα αλλά και  ελκυστικά μέρη.  Μέσα στο δάσος ανακαλύπτεις απειλές όπως   άγρια ζώα η   μια  απρόβλεπτη συνάντηση με μια μάγισσα,  πουλιά που «μιλούν», νεράιδες   και νάνους που χορεύουν ,  η  καλικάντζαρους  που μιλούν στα ζώα. Οπως δείχνουν οι τελευταίες έρευνες, τα δέντρα στα δάση είναι ζωντανά πλάσματα, και  οι σύγχρονοι άνθρωποι μπορούν να βρεθούν  κάτω από μεγάλους κορμούς   η και κάτω από την απαλή , πράσινη σκεπή των δέντρων.  Στο «Φεστιβάλ του Χόλστεμπρο»  ο δασοφύλακας Bent Byrialsen και η αφηγήτρια ιστοριών Ingrid Hvass    προσκαλούν    μικρούς και μεγάλους  ,να βιώσουν  το δάσος με   έναν καινούργιο τρόπο,   φιλοξενώντας ένα πρόγραμμα με   ανάμεικτα  στοιχεία   δάσους και πολιτιστικών  δράσεων Στο πρόγραμμα  «Μέσα στο Δάσος» ( “SKOVEN / inthe woods!”) μικροί και μεγάλοι θα συναντηθούν  γύρω από τη  φωτιά «ακούγοντας» την ηρεμία, θα τραγουδήσουν σε  μια άλλη γλώσσα και θα βιώσουν το θέατρο, ιστορίες και παραμύθια. Θα βρεθούν    μία η δύο ώρες, είτε ολόκληρη τη νύχτα μέσα στο δάσος, βιώνοντας την ησυχία και την έμπνευση γύρω από  τα δέντρα, τα ζώα  αλλά και τον μαγικό κόσμο των  νεράιδων. Στις περισσότερες παρουσιάσεις  του προγράμματος «Μέσα στο Δάσος» ( “SKOVEN / in the woods!”) θα προσφερθούν καφές και αναψυκτικά κοντά στη φωτιά, αν και το πρόγραμμα αυτό δεν είναι ένα συνηθισμένο πικνίκ.. μάλλον  μια προσπάθεια να δημιουργήσουμε μια τελετή όπου εμείς ως  σύγχρονοι άνθρωποι θα επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας   με τη φύση.

image

Συμμετέχοντες: Το Θέατρο Ομμα Στούντιο  από  το  Ηράκλειο  της  Κρήτης, που θα παρουσιάσει την «Ασκητική» του Νίκου Καζαντζάκη, παραδοσιακά παραμύθια και τραγούδια   ,  εργαστήριο Παραδοσιακών Ελληνικών τραγουδιών  που θα τα τραγουδήσει μαζί με τους επισκέπτες μας, και όλα αυτά ζωντανά με συνοδεία  της μουσικής  του Κώστα Μακάκη(λαούτο,Βιολί) που έρχεται μαζί με το θέατρο Ομμα Στούντιο. Επίσης, η  Vestjyllands Fortællere,    η ηθοποιός του Θεάτρου Οντίν Iben NagelRasmussen , Η Ομάδα “The Black Pearls” – Frieser Horses από την Δανία , Η   Tiaheswery Thiaharaja από το Χόλστεμπρο , ο δασοφύλακας  Kent Byrialsen απ ό το χωιό  Idom , η αφηγήτρια παραμυθιών  ,Ingrid Hvass  , από το χωριό Ejsing,  και επισκέπτες από το «Φεστιβάλ του Χόλστεμπρο»  καθώς και καλλιτέχνες από διάφορα σημεία του κόσμου…