Η Κίνηση Μαβίλη καλεί το αθηναϊκό κοινό  να παρακολουθήσει μία πρεμιέρα, μία επανάληψη, μία εν εξελίξει περφόρμανς, ένα εργαστήριο και μια σειρά ερευνητικών παρουσιάσεων που δοκιμάζουν τις δυνατότητες και τα όρια της θεατρικής πρακτικής, υπό τον γενικό τίτλο «Χρήση #4», στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ενεργοποίησης του θεάτρου «Εμπρός».
 

Ads

Ο ιστορικός χώρος του θεάτρου Εμπρός επανακτά τη βασική του λειτουργία ως θεάτρου και προσφέρει φιλοξενία σε παραστάσεις, εργαστήρια και ανοιχτές πρόβες των ομάδων που απαρτίζουν την Κίνηση Μαβίλη από τις 10 Μαΐου έως τις 16 Ιουνίου.
 

Το Πρόγραμμα
 
 

  • Παράσταση «Τριγμός» που ανεβάζουν ο Κώστας Κουτσολέλος με την ομάδα MAG και η Γεωργία Μαυραγάνη με την ομάδα Χάπι Εντ. Πρόκειται για μια βουβή πράξη για το τέλος του ανθρώπου.
  • «Επτά επί Θήβας-Δεύτερο σχεδίασμα», παράσταση του Ανέστη Αζά και της ομάδας Προτζέκτορ, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ του δήμου Αθηναίων «Οι τραγικοί μύθοι σήμερα» το Σεπτέμβριο του 2011. Η ομάδα καταπιάνεται με την αρχαία τραγωδία του Αισχύλου, έχοντας στο νου της το παρόν: σε μια αδιέξοδη κοινωνία, όπου η αρρώστια της εξουσίας διαφθείρει τους κυβερνώντες και τρομοκρατεί τους πολίτες, είναι δυνατόν – και υπό ποιες προϋποθέσεις – να αναδυθεί μια γνήσια δημοκρατική συνείδηση; 
  • «Οι κότες και οι ψύλλοι», μία εν εξελίξει περφόρμανς για την επιθυμία και τη ματαίωση, βασισμένη σε 2 πεζογραφήματα του Γιώργου Ιωάννου από τη συλλογή «Για ένα φιλότιμο» του 1964, του Βασίλη Νούλα και της ομάδας Nova Melancholia.
  • Η Γκίγκη Αργυροπούλου και η ομάδα ΜKULTRA προσκαλεί το κοινό σε μια εβδομάδα ερευνητικών παρουσιάσεων και “Εορτασμών” που θα περιλαμβάνει ανοιχτά συμμετοχικά εργαστήρια, συζητήσεις, συλλογική έρευνα, διαδραστικές διαδρομές και παραστατικές παρουσιάσεις που θα εξελίσσονται καθημερινά. Στόχος της είναι να μοιραστεί με τους θεατές για πρώτη φορά τη διαδικασία δημιουργίας, έρευνας και παρουσίασης ενός έργου.
  • Η Αργυρώ Χιώτη και η ομάδα Vasistas οργανώνουν κάθε Δευτέρα workshop (Αρχές Πρόβας) στη σκηνή του θεάτρου με ελεύθερη συμμετοχή για τους ενδιαφερόμενους.

 
 
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό καθ’ όλη την διάρκεια της «Χρήσης #4». Ωστόσο, για την κάλυψη των αναγκών του χώρου και της σωστής λειτουργίας του θα υπάρξει προτεινόμενη συμβολική τιμή.
 
 
Κίνηση Μαβίλη
 
Η Κίνηση Μαβίλη κατέλαβε τον περασμένο Νοέμβριο τον χώρο του ιστορικού θεάτρου Εμπρός με σκοπό να τον επαναλειτουργήσει με ίδια μέσα προτείνοντας ένα πιλοτικό πρόγραμμα 12 ημερών καλλιτεχνικής δραστηριότητας. Μέσω του πιλοτικού αυτού προγράμματος δράσεων, επιδιώκουν να ασκηθεί πίεση στην πολιτεία, ούτως ώστε να παραχωρήσει το Εμπρός νόμιμα για να γίνει ένας χώρος για πρόβες και παραστάσεις των σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών που δεν έχουν μόνιμη στέγη ούτε σταθερή επιχορήγηση.
 
 

Ads