Η ομάδα Όνειρο παρουσιάζει το «Sex Trafficking», μία πτυχή της διεθνικής σωματεμπορίας. Μέσα από τις πραγματικές μαρτυρίες θυμάτων σωματεμπορίας από όλον τον κόσμο, αφηγούμαστε την ιστορία των σύγχρονων σκλάβων της βιομηχανίας του σεξ. Το δρώμενο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από την ομάδα Parole di donne, τον Απρίλιο του 2013 στο θέατρο Εμπρός. Βασίζεται σε κείμενα από την έρευνα «Sex Trafficking» του Siddhart Kara, το βιβλίο «Άρωμα Κόλασης», σε προσωπικές συνεντεύξεις στη Δάφνη Σκαλιώνη καθώς και στη συμβολή της Αct up.

Ads

 
Το λαθρεμπόριο γυναικών είναι πολύ πιο επικερδές από το λαθρεμπόριο ναρκωτικών. Σε αντίθεση με τις ναρκωτικές ουσίες, μια γυναίκα δεν χρειάζεται να καλλιεργηθεί, να ωριμάσει, να διϋλιστεί και να συσκευαστεί. Σε αντίθεση με τις ναρκωτικές ουσίες, μια γυναίκα μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολλές φορές από τον καταναλωτή. (Siddharth Kara, οργάνωση «Free the Slaves»).
 
Στο φουαγιέ του θεάτρου παρουσιάζεται η έκθεση φωτογραφίας του Paolo Patrizi (κεντρική φωτογραφία), μία κρυφή ματιά στην παράλληλη πραγματικότητα της περιφέρειας της Ρώμης.
Μετά την παράσταση θα ακολουθήσει συζήτηση.
 
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Alessandra Maioletti 
Ανθρωπολογική έρευνα: Μαρία Καραμητσοπούλου
Ενδυματολόγος: Κατερίνα Βαμβακά – Gaffer & Fluf
Φώτα: Βαλεντίνα Ταμιολάκη
Performer: Αλίκη Κόντζιου Γούσα
Κρουστά: Αιμιλιανή Παραδείση
Τραγούδι: Άννα Τσακίρη
Ερμηνείες: Έλενα Γιαννακοπούλου, Στέλλα Γεωργουλέα, Θάλεια Δημητροπούλου, Γιώργος Καπετανάκος, Teresa Corvino,  Δάφνη Σκαλιώνη, Μαρία Αθηνά Τζιώκα, Άννα Τσακίρη, Ευαγγελή Φίλη
 

INFO
ΘΕΑΤΡΟ ΕΜΠΡΟΣ
Ρήγα Παλαμήδου 2, Ψυρρή
Αθήνα (στάση μετρό Μοναστηράκι)

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013, στις 20.30
Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013, στις 20.30
Είσοδος ελεύθερη 

image

Ads