Το συναρπαστικό μυθιστόρημα «Stamboul Train» του Γκράχαμ Γκρην  σκηνοθετεί η Τατιάνα Λύγαρη για να γιορτάσει τη συμπλήρωση 20 χρόνων καλλιτεχνικής δημιουργίας της Αμαξοστοιχίας- Θεάτρου Το Τρένο στο Ρουφ, από τις 16 Φεβρουαρίου και κάθε Παρασκευή & Σάββατο στις 21.15 & Κυριακή στις 20.00

Ads

Το σημαντικό αυτό λογοτεχνικό έργο, που καθιέρωσε τον Γκρην ως έναν από τους σπουδαιότερους συγγραφείς της αγγλικής λογοτεχνίας του εικοστού αιώνα, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μετάφραση και διασκευή του Ιωσήφ Βαρδάκη. Η επιλογή της παρουσίασής του αποτελεί αφιέρωμα στην πρωτοτυπία και μοναδικότητα του Τρένου στο Ρουφ.

Το έργο διαδραματίζεται παραμονές του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου κατά τη διάρκεια ενός 3ήμερου ταξιδιού με το Οριεντ Εξπρές από την Οστάνδη στην Κωνσταντινούπολη. Ένα περιπετειώδες και μοιραίο για τους επιβάτες του, ταξίδι. Ο εύπορος Εβραίος επιχειρηματίας, η φτωχή χορεύτρια, η σκληρή δημοσιογράφος, ο στυγνός δολοφόνος, ο κυνηγημένος επαναστάτης είναι πρόσωπα τραγικά, μοναχικά, outsiders της κατεστημένης ζωής, που κινούνται στα όρια του γκροτέσκο και του μελοδραματικού.

image

Ads

Τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελήθηκε ο Γιάννης Μετζικώφ.

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά)

Ορφέας Ζαφειρόπουλος, Λεωνίδας Κακούρης, Δάφνη Καφετζή, Τάνια Παλαιολόγου, Έρη Παπαγαλάνη, Βασίλης Πουλάκος, Δημήτρης Σταμούλης, Βασίλης Ψυλλάς.