Εβδομήντα χρόνια μετά τον θάνατο του δημιουργού του, Αντουάν Ντε Σαιντ Εξυπερύ (Antoine de Saint-Exupery 1900-1944), ο Μικρός Πρίγκιπας έρχεται στον ΙΑΝΟ για να ζωντανέψει ξανά και να αφηγηθεί το διαγαλαξιακό του ταξίδι και τις εμπειρίες του με τους ανθρώπους.
 

Κερδίστε προσκλήσεις για τις παραστάσεις του Σαββάτου 27 Δεκέμβρη (δυο διπλές) και της Κυριακής 28 Δεκέμβρη (δυο διπλές), στις 14.30. Στείλτε τα στοιχεία σας στο [email protected], έως σήμερα στις 17.00. Αναγράψτε επίσης την παράσταση που σας ενδιαφέρει. 
 
Ο «Μικρός Πρίγκιπας», αυτό το μικρό αριστούργημα που γράφτηκε το 1940 στις ΗΠΑ, όπου κατέφυγε ο Εξυπερύ όταν η πατρίδα του η Γαλλία κατέρρευσε, γίνεται  ένα φωτεινό σημείο-σύμβολο, ένα αστέρι συναντίληψης και επικοινωνίας όλων εκείνων που πάνω από τον όλεθρο του πολέμου και τις χιτλερικές θηριωδίες δεν έπαψαν να μένουν πιστοί στις αξίες του ανθρώπου,στο απαραβίαστο του εσωτερικού τους κόσμου,στο δικαίωμά τους να αγωνίζονται για να δώσουν ένα νόημα στην  «διαρκώς προσωρινή ζωή» τους, όπως ο ίδιος ο Εξυπερύ την αποκαλεί. Σήμερα, εποχή μεταίχμιο για όλους και για όλα, η επανάγνωση του Μικρού Πρίγκιπα κρίνεται ανάγκη σχεδόν επιτακτική.
 
INFO
Ο Μικρός Πρίγκιπας
Σάββατο 20 και 27, Κυριακή, 21 και 28
Και Τρίτη 30 Δεκεμβρίου στις 14:30
Τιμή Εισιτηρίου: 8€ γενική είσοδος
& 5€ ομαδική άνω των 10 ατόμων

 
Στον ΙΑΝΟ, Σταδίου 24
 

 
Συντελεστές
 

  • Σκηνοθεσία: Ευθύμιος Χρήστου
  • Διασκευή κειμένου – ερμηνεία: Μάνος Καρατζογιάννης (στον ρόλο του Μικρού Πρίγκιπα)
  • Ακούγονται οι φωνές των (αλφαβητικά): Δημήτρη Καταλειφού, Ηλία Λογοθέτη, Χριστίνας Μαξούρη, Νίκου Νίκα, Δημήτρη Πιατά και της Σοφίας Φιλιππίδου. Συμμετέχουν αλφαβητικά: Μιχάλης Ζέκης, Τάσος Κονταράτος, Σταύρος Μαρκουλάκης, Κατερίνα Σπύρου. Δέσποινα Σταυρίδη, Γιώργος Μαρτίνος.
  • Επιμέλεια κίνησης: Έλενα Σταυροπούλου
  • Μουσική επένδυση – στίχοι: Θεόφιλος Πουζμπούρης, Γιάννης Χατζηγεωργίου τραγούδι.
  • Σκηνικό – κοστούμια: Δήμητρα Λιάκουρα. Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη. Γραφιστικά-Φωτογραφίες: Χρίστος Συμεωνίδης.
  • Βοηθός Σκηνοθεσίας: Δέσποινα Μαρίνα ΣαμαρΆ και Σοφία Ορφανού
  • Βοηθός Σκηνογράφου-Ενδυματολόγου: Κωνσταντίνα Μαρδίκη