Το «Red Speedo» του Lucas Hnath σε σκηνοθεσία Βασίλη Μυριανθόπουλο παρουσιάζεται από 19 Απριλίου έως 20 Μαΐου κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:30 στο Ίρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Ads

Μια αγωνιώδης, βαθιά βουτιά στα σκοτεινά και επικίνδυνα νερά του ντόπινγκ. Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει κάποιος για την νίκη; Πόσο κοστίζει η ηθική;

Μέσα από τις αποφάσεις, πράξεις και συνειδήσεις των χαρακτήρων του, με φόντο τον κόσμο  του υγρού στίβου, ο Αμερικανός συγγραφέας Lucas Hnath στήνει ένα σύγχρονο έργο για την ηθική δημιουργώντας ένα έντονο και αιχμηρό δράμα. Σχέσεις που διαλύονται από τη φιλοδοξία, τα αναβολικά, τη γεύση της επιτυχίας, ποτισμένες από τον φόβο για επιβίωση.

Τέσσερα πρόσωπα, με την πολυπλοκότητά τους, τις αδυναμίες τους και την ανάγκη τους για τη επιτυχία με κάθε τρόπο, ρίχνονται σε ένα σκοτεινό παιχνίδι αποφάσεων και αποδεικνύουν ότι σε έναν τέτοιο αγώνα καμία συνείδηση δεν παραμένει αθώα.

Ads

image

image

Το Red Speedo, παρουσιάστηκε στην OFF BROADWAY θεατρική σκηνή της Νέας Υόρκης το 2016 και κέρδισε το βραβείο OBIE και Outer Critics Circle Award.

image

image

Σε ογδόντα λεπτά αγωνίας και συνεχών ανατροπών δίνει δυνατές απαντήσεις και προβληματισμούς για το πόσο κοστίζει η ηθική στον αγώνα για επιτυχία, χρησιμοποιώντας μια απόλυτα σύγχρονη γλώσσα, γεμάτη ένταση.
Σε πέντε σκηνές, η ένταση αυξάνεται συνεχώς. Πριν το νήμα του τερματισμού, είναι αμφίβολο αν υπάρχει στην ουσία νικητής.

image

image

Ταυτότητα Παράστασης

Κείμενο: Lucas Hnath
Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Βασίλης Μυριανθόπουλος
Σκηνικό: Ηλίας Γαβριήλ
Φωτισμοί: Αργύρης Θέος
Μακιγιάζ: Βασίλης Γκέλης,
Tatoo artist: Peter Angelfox
Φωτογραφίες: Γιάννης Πρίφτης
Video – Trailer: Γιάννης Gizmo Μπερερής
Βοηθός Σκηνοθέτη: Νικήστρατος Νταλαγιώργος
Βοηθός Παραγωγής: Αλίκη Αλωνεύτη

image

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης):

Δημήτρης Λιακόπουλος
Ανδρέας Βούλγαρης
Βασίλης Μυριανθόπουλος
Βαρβάρα Λάρμου