Μια ανοιχτή, δημόσια δράση ετοιμάζουν το Εθνικό Θέατρο και το ρωσικό Θέατρο Βαχτάνγκοφ σε συνεργασία με τη ΣΤΑΣΥ με αφορμή την επερχόμενη παρουσίαση του «Οιδίποδα Τύραννου» του Σοφοκλή στις 29 & 30/7 στην Επίδαυρο. 

Ads

Την Πέμπτη 14 Ιουλίου στις 12:00 το μεσημέρι, στον σταθμό Μετρό Συντάγματος και εν συνεχεία στον Σταθμό Μετρό Ακροπόλης, θα πραγματοποιηθούν θεατρικά δρώμενα -έκπληξη για τους διερχόμενους, με την συμμετοχή των ηθοποιών του χορού της διεθνούς δίγλωσσης συμπαραγωγής. 

Το Εθνικό Θέατρο, στο πλαίσιο  της επιδίωξής του για συνεργασίες τόσο με ελληνικούς, όσο και διεθνείς θεατρικούς οργανισμούς, συνεργάζεται για πρώτη φορά  με το φημισμένο θέατρο  Βαχτάνγκοφ, παρουσιάζοντας τον «Οιδίποδα Τύραννο» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία του πολυβραβευμένου Ρίμας Τούμινας.  

Πρόκειται για μία μεγάλη συμπαραγωγή με Ρώσους και Έλληνες ηθοποιούς και τον Βίκτωρ Ντομπρονράβοφ στον κεντρικό ρόλο. Η απόδοση των χορικών είναι της Έλσας Ανδριανού, ενώ την πρωτότυπη μουσική των χορικών έχει γράψει ο Θοδωρής Αμπαζής. Η παράσταση θα παρουσιαστεί στη Μόσχα, τον προσεχή Νοέμβριο.

Ads

Η πρεμιέρα της παράστασης θα πραγματοποιηθεί στις 29 και 30 Ιουλίου, στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.

Διανομή: Evgeny Knyazev, Liudmila Maksakova, Pavel Yudin, Victor Dobronravov, Ekaterina Simonova, Valery Ushakov, Vitalijs Semjonovs, Maxim Sevrinovskiy, Eldar Dzhanibekov, Artur Ivanov, Evgeny Kosyrev

Χορός: Ilya Algaer, Παναγιώτης Αθανασόπουλος, Θανάσης Βλαβιανός, Γιώργος Γάλλος, Δημήτρης Γεωργιάδης, Κώστας Κοράκης, Δαυίδ Μαλτέζε, Λεονάρδος Heifetz – Μπατής, Σωκράτης Πατσίκας, Γιώργος Στάμος, Σπύρος Τσεκούρας.  Παιδιά: Αφροδίτη Αντωνάκη, Γεωργία Μητροπούλου.