Ο Δημήτρης Πιατάς σκηνοθετεί και ερμηνεύει ξανά, από τις 20 Οκτωβρίου , το «La Nonna» ένα έργο του Roberto Cossa, που έγραψε  ιστορία, στο θέατρο «Ακάδημος», Ιπποκράτους  17 και Ακαδημίας. Η παράσταση μιλάει για την αδηφάγα εξουσία που γιγαντώνεται και συνθλίβει το άτομο ηθικά και κοινωνικά «μια ξεκαρδιστική μαύρη κωμωδία και ταυτόχρονα ένα αδυσώπητο σχόλιο στη σημερινή κοινωνία».

Ads

 
Έργο-θρύλος που θεωρήθηκε το καλύτερο της χρονιάς 1998 και  παρουσιάστηκε στην Αθηναϊκή σκηνή για τρία χρόνια από το 1997 ως το 2000, συμπληρώνοντας εξακόσιες παραστάσεις, με επίσημη συμμετοχή σε ξένα φεστιβάλ, αποσπώντας ενθουσιώδεις κριτικές.
 
Είναι η ιστορία μιας βουλιμικής γιαγιάς που τρώει ακατάπαυστα , εξαθλιώνοντας οικονομικά και ηθικά μια ολόκληρη οικογένεια. Είναι ταυτόχρονα η ιστορία ενός επικίνδυνου «όντος»  που θα έφτανε να καταβροχθίσει ακόμα και τις ίδιες του τις σάρκες, προκειμένου να ικανοποιήσει την ακατάσχετη βουλιμία του.
 
Κι ίσως κάπου στο βάθος, είναι η ιστορία ενός κόσμου στον οποίο κάποιοι καταβροχθίζουν τα πάντα και κάποιοι εν τέλει, καταβροχθίζονται. Του δικού μας δηλαδή, κόσμου… αλλά με πολύ γέλιο κι αρκετό χαμόγελο!
 
Όλα αυτά γίνονται στην Αργεντινή της χρεoκοπίας με φόντο το «tango» που κυριαρχεί στην παράσταση για να μας θυμίζει πως η ζωή είναι μαζί σκοτάδι και φως, πάθος και μαγεία, μελαγχολία και απόλαυση…
 
 
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
 
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ Ελένη Μπογιατζίδου
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ Δημήτρης Πιατάς
ΣΚΗΝΙΚΑ – ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ Γιώργος Γαβαλάς
ΚΙΝΗΣΗ – ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ Φωκάς Ευαγγελινός
ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ Ηρακλής Βαβάτσικας
ΦΩΤΙΣΜΟΙ Σάκης Μπιρμπίλης
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΟΠΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ Μάνος Αρβανιτάκης
 
Στο ρόλο της Νόννα ο Δημήτρης Πιατάς
 
Πρωταγωνιστούν :
Πάνος Σκουρολιάκος
Λουκία Πιστιόλα
Κλέων Γρηγοριάδης
Κώστας Φλωκατούλας
Χρύσα Βεντούρη
Μαρία Κυριάκη
 
Μπαντονεόν παίζει ζωντανά ο Ηρακλής Βαβάτσικας.
 
Ημέρες και ώρες παραστάσεων :
 
Τετάρτη : 20.00
Πέμπτη : 20.00
Παρασκευή : 21.30
Σάββατο : 18.30 και 21.30
Κυριακή : 20.00
 
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :
 
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ : €22
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ : €14
ΑΝΕΡΓΟΙ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ : €12
ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ €11