Οι παραστάσεις του “Ήλιου με δόντια” ξεκίνησαν στις 14 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Αίγινας, θα συνεχιστούν στο Pocket Theater στο Θησείο και σύμφωνα με τα λεγόμενα του σκηνοθέτη Βασίλη Βασιλάκη, θα καταλήξουν στο Ομήρειο ΠΚΔ Χίου.

Ads

Σε μια ιδέα του σκηνοθέτη και ηθοποιού Βασίλη Βασιλάκη, πάνω στο μυθιστόρημα του Γιάννη Μακριδάκη «Ήλιος με δόντια», βασίζεται η ομώνυμη θεατρική παράσταση που εκανε πρεμιέρα την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Αίγινας.

Η θεατρική παράσταση χρησιμοποιεί πολλά νεωτεριστικά στοιχεία, όπως το device theater, το video art installation, ενώ δένει μεταξύ τους στοιχεία όπως τον μονόλογο, το video, τη φωτογραφία, το φως, τον ήχο και τη μουσική. “Φεύγουμε από την πεπατημένη του θεάτρου” είπε ο ηθοποιός Ανέστης Κορνέζος που παραδέχθηκε ότι η χρήση αυτών των τεχνολογιών στο θέατρο είναι ένα μεγάλο ρίσκο, αλλά παράλληλα προσδίδει και μία τεράστια ομορφιά στο χώρο του θεάτρου.

Ο Βασίλης Βασιλάκης χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη παράσταση, σε επίπεδο τέχνης, ως “πιο σύνθετη σε ότι αφορά τις μορφές της”.

Ads

“Δύσκολο πολύ το εγχείρημα”, λέει για την απόφασή του να μεταφέρει το μυθιστόρημα του Γιάννη Μακριδάκη στο σανίδι, “αναγκαστήκαμε να ξεφύγουμε λίγο από τις πεπατημένες και σίγουρες δομές της θεατρικής πράξης και μπήκαμε σε άλλα μονοπάτια”, συμπληρώνει ο σκηνοθέτης της παράστασης. Για το κείμενο του Γιάννη Μακριδάκη, οι συντελεστές της παράστασης το χαρακτήρισαν ανατρεπτικό, εκπληκτικό, καθώς δημιουργεί διαρκείς εναλλαγές στην απόδοση των νοημάτων κατά τη ανάγνωσή του. “Η Ελλάδα, είναι και θα είναι πολύ υπερήφανη για αυτόν, είναι ένας πραγματικά αξιόλογος άνθρωπος”, σημείωσε ο Βασίλης Βασιλάκης για το έργο του Γιάννη Μακριδάκη.

imageimage

Η θεατρική ομάδα χρειάστηκε να δουλέψει πολύ, διαθέτοντας λίγα μέσα και έχοντας να αντιμετωπίσει μεγάλες ανάγκες, όμως το τελικό αποτέλεσμα τους γεμίζει χαρά, καθώς προέρχεται μέσα από μια πολύ ωραία συνεργασία. Το ίδιο ελπίζουν και για το θεατρικό κοινό της Αίγινας, που εύχονται να “αγκαλιάσουν” τη διαφορετικότητα αυτής της θεατρικής παράστασης.

Τη διασκευή του έργου έχει κάνει ο Βασίλης Βασιλάκης και ο Πάρις Τακόπουλος. Παίζουν οι: Βασίλης Βασιλάκης, Ανέστης Κορνέζος, Νίκος Νικολάου. Τα κοστούμια είναι της Κατερίνας Γιάννακα, η φωτογραφία της Βασιλικής Ταντάουι, ενώ πολύτιμη ήταν η βοήθεια του Γιάννη Κάση στην ηχογράφηση. Στο κείμενο επίσης βοήθησε σημαντικά η Ευτυχία Δρούκα και στο Video Art Installation η Ειρήνη Κουνάδη.

Οι παραστάσεις για το μήνα Δεκέμβριο θα γίνουν: 14, 16, 17, 18, 27, 28 και τον Ιανουάριο: 2, 3, 4, 6, 7, 8, και 9 του μηνός.

imageimage
Δείτε το βίντεο με πλάνα από την παράσταση: https://www.aeginaportal.gr/politismos/theatro/7332-q-q-.html

Info
Για την Παράσταση στην Αθήνα:
Pocket Theate @Χώρος Τέχνης Ασωμάτων
Από τις 10 Μαρτίου 2012 μέχρι τέλος Μαρτίου
κάθε Παρασκευή και Σάββατο, στις 10μμ,
Ασωμάτων 6, Θησείο (κοντά στον Ηλεκτρικό Σταθμό)
τηλ. 210. 3243306 – Για πληροφορίες και για κρατήσεις θέσεων
—————————

Τέλος, σημειώνεται, ότι στο Pocket Theatre εντός Ιανουαρίου 2012, θα συνεχιστει για κάποιες παραστάσεις η θεατρική παράσταση “Ασκητική” σε σκηνοθεσία, επίσης, του Βασίλη Βασιλάκη.