«Το αηδόνι και το τριαντάφυλλο» του Όσκαρ Ουάιλντ θα σκηνοθετήσει τον Απρίλιο ο Δημήτρης Κίτσος (που ανήκει στον πυρήνα της θεατρικής ομάδας C.For Circus, και που γνωρίσαμε στο κινηματογραφικό «Park» της Σοφίας Εξάρχου) στο θέατρο Φούρνος με πρωταγωνίστριες τις Θεοδώρα Τζήμου, Βαλέρια Δημητριάδου και  Χρύσα Κοτταράκου.

Ads

Στο έργο, ένας σπουδαστής κλαψουρίζει επειδή δεν μπορεί να βρει ένα κόκκινο τριαντάφυλλο για να χαρίσει στην αγαπημένη του προκειμένου εκείνη να χορέψει μαζί του στο χορό. Από τη φωλιά του, το αηδόνι τον άκουσε και ανακάλυψε το λόγο που τραγουδάει. Έτσι αποφασίζει να τον βοηθήσει και καταφεύγει σε κάθε πιθανή τριανταφυλλιά ζητώντας ένα κόκκινο τριαντάφυλλο.

Όλες έχουν τριαντάφυλλα διαφόρων άλλων χρωμάτων, εκτός από μία η οποία ναι μεν έχει κόκκινα τριαντάφυλλα, αλλά ο «χειμώνας πάγωσε τις φλέβες της»  και δε μπορεί να φτιάξει πια. Υπάρχει όμως ένας τρόπος ο οποίος επιβάλλει τη θυσία του αηδονιού. Το αηδόνι τελικά θυσιάζεται για την αγάπη, ο σπουδαστής βρίσκει το κόκκινο τριαντάφυλλο και τρέχει στην αγαπημένη του, η οποία όμως τον απέρριψε για έναν που της έστειλε «αληθινά πετράδια, τα οποία κοστίζουν περισσότερο». Τελικά ο σπουδαστής πέταξε το τριαντάφυλλο στο δρόμο και επέστρεψε σε αυτό που ήξερε να κάνει καλύτερα, τη μελέτη της ζωής μέσω των βιβλίων.

Συντελεστές:

Μετάφραση: Βάνια Σύρμου – Βεκρή. Σκηνοθεσία :Δημήτρης Κίτσος
Στην παράσταση παίζουν: Θεοδώρα Τζήμου, Βαλέρια Δημητριάδου,  Χρύσα Κοτταράκου.

Ads