Η Μαιρη Παππα  σε συνεργασία με τη χορογραφο Μελίνα Αργυρίου, το συνθέτη Χρήστο Οικονομίδη και το χορευτή Γιάννη Μήτσο, παρουσιάζει τη χοροθεατρική παράσταση «Η Σκελετογυναίκα».

Ads

Ο σκελετός μιας γυναίκας ζει χρόνια στα βάθη της θάλασσας, εκεί οπου την είχε ρίξει  ο πατέρας της -«κανείς δε θυμάται πια γιατί»… Πλέει εκεί, παγωμένος στο χρόνο, μέχρι τη στιγμή που θα πιαστεί στο αγκίστρι ενός ανυποψίαστου ψαρά . Η καταδίωξη, η σύγκρουση και η διαπραγμάτευση, που θα ακολουθήσουν, θα επαναφέρουν τη φυσική τάξη των πραγμάτων, θα αποκαταστήσουν την ενοχή και θα επιφέρουν τη μεταμόρφωση στη ζωή του ψαρά και της Σκελετογυναίκας .

Βασισμένη σε ένα αρχαίο μύθο του Βορρά, η διασκευή που έγινε, αναδεικνύει τα θέματα της κακοποιησης, της διαφορετικότητας και της αποδοχής της . Διανύοντας μια ιστορική περίοδο, όπου κυριαρχεί η τυφλή, αλόγιστη βία, η «Σκελετογυναίκα» μοιάζει να συμβολίζει την ενσάρκωση όλων των φόβων, που σύγχρονος άνθρωπος αρνείται να αντικρύσει. Όλων των φόβων, που παγώνουν τη δυνατότητα της επιλογής της αυθεντικής ροής της ζωής. 

Ο μύθος φωτίζει την επιτακτική ανάγκη της αλλαγής  στασης και προτεινει τη δυναμική της συμφιλίωσης με τον πόνο και τη θλίψη, ως παράγωγα της κατάχρησης της δύναμης και της αποκαλυψης της αληθινής δύναμης που έγκειται στην ισορροπία και την αγάπη- την αγάπη ως μόνο μέσο υπέρβασης της φθαρτότητας.

Ads

image

Στο Κινηματοθέατρο Τριανόν (Κοδριγκτωνος 21) – 28 Ιανουαρίου στις 21:00

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Μαίρη Παππά
Χορογραφία: Μελίνα Αργυρίου
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Χρήστος Οικονομίδης
Σκηνικά/ κοστούμια:Γεωργία  Μπούρδα
Χορεύουν :  Μελινα Αργυρίου, Γιάννης Μήτσος
Αφήγηση: Μαίρη Παππά
Φωτογραφια: Αγγελος Καλτσης

image