Την άρνηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας αρνείται ο διευθυντής του Εθνικού Στάθης Λιβαθινός, μετά από διαπραγματεύσεις ενός έτους, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι. Επιπλέον κάνουν λόγο για ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας και συνεργασία με εργολάβους που απασχολούν ανασφάλιστους εργαζόμενους, γεγονός εξαιτίας του οποίου το Εθνικό χρεώθηκε με πρόστιμο από το ΙΚΑ. 

Ads

Χθες το Εθνικό Θέατρο έμεινε κλειστό καθώς οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν στάση εργασίας. Διαμαρτύρονται τόσο για τα εργασιακά θέματα, όσο και για την απαλοιφή των δυσλειτουργιών του οργανισμού και των υπερβολικών καθυστερήσεων στις λήψεις αποφάσεων.

Σύμφωνα με το stokokkino.gr, το πρώτο θέατρο της Ελλάδας έχει χρεωθεί με πρόστιμο, για ανασφάλιστους εργαζόμενους μετά από έλεγχο του ΙΚΑ και παρά τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης πως δεν θα επαναληφθεί, η τακτική αυτή γίνεται καθεστώς. Στον αντίποδα το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος έχει διασφαλίσει τις συλλογικές συμβάσεις παρά τις δυσκολίες του πρόσφατου παρελθόντος.

«Είχαμε εργολάβο που εμφανίστηκε με εργαζόμενους που δεν είχαν καν άδεια παραμονής. Καταλαβαίνετε ότι μας έφερε σε πολύ δύσκολη θέση. Χρησιμοποιούσε εργαζόμενους εξαθλιωμένους για να μπορέσει να σπάσει εργασιακά δικαιώματα», λέει στο Κόκκινο ο Κ. Κεχαγιόγλου εκ μέρους της ΠΟΘΑ. 

Ads