Το Δίκτυο Ανταλλαγής και Αλληλεγγύης Αγ. Παρασκευής σε συνεργασία με την Εταιρεία Θεάτρου και Τέχνης ΘΕΑΤΡΟ ΑΓΟΡΑ ΠΑΤΡΑΣ, την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017 στις 7μμ, παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΟΥ, στο *θέατρο Όλβιο, που πραγματοποιείται με την οικονομική ενίσχυση της Αλληλεγγύης για Όλους, με ελεύθερη είσοδο με προαιρετική συνεισφορά.

Στο εν λόγω θεατρικό έργο δραματοποιήθηκαν 6 από τα 20 διηγήματα της γνωστής συλλογής διηγημάτων με τίτλο «Έλα στη θέση μου. 20 ιστορίες για την αλληλεγγύη» που κυκλοφόρησε το 2015 από τις εκδόσεις Ταξιδευτής, όπου μέσα από μια  διαδικασία που ενέπλεξε εκατοντάδες ανθρώπους διακρίθηκαν σε διαγωνισμό με θέμα την Αλληλεγγύη. Υπενθυμίζεται πως το μοναδικό αυτό βιβλίο ως εργαλείο αλληλεγγύης πωλείται κυρίως από ανέργους, άστεγους και δομές αλληλεγγύης.

"Στην παράσταση ΕΛΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΟΥ ο άστεγος, ο άνεργος, ο πρόσφυγας και μετανάστης, αλλά και ο σκληρά – αλλοτριωτικά εργαζόμενος, δεν είναι κάποιος «άλλος» δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον αλληλέγγυο. Είμαστε όλοι εμείς που στα θύματα της κρίσης, οφείλουμε να δούμε τον εαυτό μας…. σαν σε καθρέφτη.

Μπορούμε να βιώσουμε έτσι την αλληλεγγύη; Όχι ως ελεημοσύνη αλλά ως τρόπο ζωής που ενισχύει τη συλλογικότητα και την κοινωνική συνοχή. Όπου το «κάθε εγώ» λειτουργεί και ως «εμείς», χωρίς ωστόσο το κάθε «εγώ» να χάνει την αυτόνομη ύπαρξή του.

Αν η παράσταση, ως θεατρική τέχνη μάς βοηθήσει να βιώσουμε έτσι την αλληλεγγύη, τότε η προσπάθειά μας δικαιώνεται." Σπύρος Κουβαρδάς, σκηνοθέτης

Παρουσιάζονται κατά σειρά τα διηγήματα:

  1. Ο Ηλίας απ’ το Χαρτούμ, του Κώστα Παπαϊώννου
  2. Τα κουλουράκια αγαπάνε τον… πελάτη, του Ευστράτιου Κουζελέα
  3. Οι πυλωτοφύλακες της Εσπερίας, του Βασίλειου Χριστόπουλου
  4. Σαντάμ, του Φραγκίσκου Παναΐδη
  5. Ίσια δικαιώματα ή …. τα λεφτά είναι φτωχά, της Μαρίας Τσιμά
  6. Απόγευμα Δευτέρας, της Μαρίνας Σαουνάτσου

Σε θεατρική διασκευή – επιμέλεια: Βασίλειου Χριστόπουλου

Συντελεστές της παράστασης:
Δραματουργική επεξεργασία: Βασίλειος Χριστόπουλος
Σκηνοθεσία: Σπύρος Κουβαρδάς
Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Θεανώ Κανελλάκη, Παναγιώτης Κολυρόπουλος και Μιχάλης Σμυρλής.

Info: Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017 και ώρα 7.00 μ.μ., στο *θέατρο Όλβιο (Ιερά Οδός 67 και Φαλαισίας 7,  500 μ. από τη στάση Κεραμεικός του ΜΕΤΡΟ). Είσοδος ελεύθερη με προαιρετική συνεισφορά.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6937908981. 
Email: info@diktioagiasparaskevis.gr

Δείτε επίσης: