Ο αρχαίος λόγος αντήχησε ξανά στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης και στο υπό αναστήλωση τα τελευταία χρόνια αρχαίο θέατρο, παρουσιάστηκε υπό το φως της ημέρας, η τραγωδία του Αισχύλου «Προμηθέας Δεσμώτης», παρουσία 600 περίπου θεατών, οι οποίοι μπόρεσαν να βρεθούν στο τμήμα των κερκίδων που έχουν αποκατασταθεί.

Ads

Τους θεατές καλωσόρισε η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, υπό την αιγίδα του οποίου τελούσε η παράσταση, Αλέκα Βακαλοπούλου, που αναφέρθηκε και στην προσπάθεια των Ιωαννίνων και της Ηπείρου ευρύτερα να κερδίσουν τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας το 2021.

Ακολούθησε μια σύντομη ομιλία από τον επίσημο προσκεκλημένο του Δήμου, τον Σπύρο Μερκούρη, αδερφό της αείμνηστης Μελίνας, ο οποίος στάθηκε στο ότι ο πολιτισμός είναι το μεγάλο όπλο της Ελλάδας, σημειώνοντας πως έχει αντέξει στον χρόνο επειδή είναι ανθρωποκεντρικός.

Διαβάστε επίσης:
Αρχαίο θέατρο Δωδώνης: Συμβολική λειτουργία με μία παράσταση

Ads

Η παράσταση κέρδισε από την πρώτη στιγμή τους θεατές, χάρη κυρίως στις εξαιρετικές ερμηνείες του Γιαννιώτη Τάσου Νούσια στον ρόλο του Προμηθέα, του Γεράσιμου Γεννατά στους ρόλους του Ήφαιστου και Ωκεανού, του Δημήτρη Κουρούμπαλη στους ρόλους του Κράτους και του Ερμή, της Μαρλίν Καμίνσκι που ερμήνευσε την Ιώ, της Κατερίνας Λούρα και της Ίριδας Μάρα (Κορυφαίες Χορού), καθώς και πέντε χορευτριών κλασικού χορού. Η σκηνοθεσία ήταν του Κώστα Φιλίππογλου. Την κίνηση ανέλαβε η Φρόσω Κορρού και την μουσική οι Lost Bodies, ενώ τα σκηνικά-κοστούμια ο Κένι ΜακΛέλαν και τους φωτισμούς ο Νίκος Βλασόπουλος.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στις 21 και 22 Αυγούστου στην Επίδαυρο.