Πλησιάζοντας στο τέλος της καλλιτεχνικής περιόδου 2013-2014, το Θέατρο του Νέου Κόσμου μετράει 20 παραστάσεις ενώ συμπλήρωση τη 12η χρονιά Θεάτρου αλληλεγγύης για παιδιά με το έργο Ξημερώνει που συνεχίζει να δίνει καθημερινά παραστάσεις για παιδιά σε νοσοκομεία, ιδρύματα, προσφυγικούς καταυλισμούς, φυλακές κλπ., καθώς και για παιδιά που δεν έχουν πρόσβαση στη θεατρική ψυχαγωγία λόγω της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα.

Ads

Πέρα από την επιτυχία που σημείωσαν οι παραστάσεις Η ρομαντική μου ιστορία (παιζόταν μέχρι τέλη Νοεμβρίου) και Αστερισμοί (παίζεται μέχρι 13/4), ιδιαίτερη απήχηση είχαν στο θεατρόφιλο κοινό και οι παραστάσεις Γιοι και κόρες της ομάδας Sforaris (μέχρι 15/4), Ο Μουνής της ομάδας 4Frontal (μέχρι 13/4), Μεσοπέλαγα της ομάδας Μπονόμπο (μέχρι 11/4), Περσινή αρραβωνιαστικιά της ομάδας Elephas tiliensis (μέχρι 13/4) και Εσωτερικό της ομάδας ΑΤΟΝΑλ (μέχρι 8/4).
 
 
Για λίγες μέρες ακόμα συνεχίζονται οι παραστάσεις:

  • Αστερισμοί του Νικ Πέιν, σκηνοθεσία Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, με τη Στεφανία Γουλιώτη και τον Μάκη Παπαδημητρίου (μέχρι 13/4)
  • Γιοι και κόρες, σκηνοθεσία Γιάννης Καλαβριανός, από την ομάδα Sforaris. Παίζουν: Γιώργος Γλάστρας, Γιώργος Γλάστρας, Άννα Ελεφάντη, Αλεξία Μπεζίκη, Γιώργος Παπαπαύλου, σε διπλή διανομή η Μαρία Κοσκινά και η Στέφη Πουλοπούλου (μέχρι 15/4)
  • Ο Μουνής, της Λ. Κιτσοπούλου, σκηνοθεσία Παντελής Δεντάκης, από την ομάδα 4Frontal. Παίζουν: Σταύρος Γιαννουλάδης, Θανάσης Ζερίτης, Ελένη Κουτσιούμπα, Νεφέλη Μαϊστράλη, Αριστέα Σταφυλαράκη (μέχρι 13/4)
  • Οι δανειστές, του Α. Στρίντμπεργκ, σκηνοθεσία Θέμελης Γλυνάτσης, από την Πολιτιστική Εταιρεία KNOT. Παίζουν: Συμεών Τσακίρης, Σοφία Μαραθάκη, Νέστωρ Κοψιδάς, Αλεξάνδρα Ντεληθέου (μέχρι 13/4)
  • Εσωτερικό, του Μ. Μαίτερλινκ, σκηνοθεσία Σοφία Μαραθάκη, από την ομάδα ΑΤΟΝΑλ. Παίζουν: Νέστωρ Κοψιδάς, Εύα Νικηφόρου, Αλεξάνδρα Ντεληθέου, Κωνσταντίνος Παπαθεοδώρου, Φωτεινή Παπαχριστοπούλου, Σωτήρης Τσακομίδης  (μέχρι 8/4)
  • Μεσοπέλαγα, του Σ. Μρόζεκ, σκηνοθεσία Αγγελική Γκιργκινούδη, από την ομάδα Μπονόμπο. Παίζουν: Γιάννης Νιάρρος, Βασίλης Παγανόπουλος, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, Ρίνος Τζάνης, Ηλίας Κιάμα Τζογόνας (μέχρι 11/4)
  • Περσινή αρραβωνιαστικιά, της Ζ. Ζατέλη, σκηνοθεσία Δημήτρης Αγαρτζίδης και Δέσποινα Αναστάσογλου, από την ομάδα Elephas tiliensis. Παίζουν: Ξένια Θεμελή, Σύρμω Κεκέ, Τατιάνα Άννα Πίττα (μέχρι 13/4)
  • Μήδεια του Μποστ, σκηνοθεσία Νίκος Δημητρόπουλος, από την ομάδα De Novo. Παίζουν: Ιφιγένεια Αστεριάδη, Γιάννης Στεφόπουλος (μέχρι 8/4)
  • Φάουστ …εγώ μέσα στον κόσμο που ζω, διασκευή για εφήβους, σκηνοθεσία Τζωρτζίνα Κακουδάκη, από την ομάδα 4Frontal. Παίζουν: Σταύρος Γιαννουλάδης, Θανάσης Ζερίτης, Απόστολος Κουτσιανικούλης,  Ελένη Κουτσιούμπα, Αριστέα Σταφυλλαράκη (μέχρι 12/4)
  • ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ, Ξημερώνει της Μ. Παπαλέξη, σκηνοθεσία Παντελής Δεντάκης. Παίζουν: Ντίνη Ρέντη, Κατερίνα Μαούτσου, Μάνος Στεφανάκης (μέχρι 13/4)

 
Τέλος το Θέατρο του Νέου Κόσμου πάει… περιοδεία με το έργο για παιδιά Η κοιμωμένη ξύπνησε της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. Και στη λογική του Θεάτρου αλληλεγγύης για παιδιά, το Θέατρο του Νέου Κόσμου θα συνεργάζεται με τις κατά τόπους δομές αλληλεγγύης ώστε να μπορέσουν να παρακολουθήσουν την παράσταση δωρεάν ένας αριθμός παιδιών που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν εισιτήριο.