Ήθελαν να πάνε στην Ίμπιζα και αποφάσισαν να κλείσουν ένα κατάλυμα μέσω Airbnb.

Ads

Ο λόγος για ένα ζευγάρι Βρετανών τουριστών που ενοικίασαν για δύο εβδομάδες μέσω της γνωστής πλατφόρμας έναν χώρο που έμοιζε παραδεισένιος, αν και θα τους κόστιζε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 10.840 ευρώ.

Ωστόσο, λίγες ημέρες πριν να πραγματοποιήσουν το ταξίδι, ο Ian Feltham αποφάσισε να επικοινωνήσει με την εταιρεία, καθώς το πακέτο που είχαν κλείσει του φαινόταν υπερβολικό και ήθελε να βεβαιωθεί για την κράτησή του. Όμως άκρη δεν έβγαλε καθώς ο ένας εκπρόσωπος του καταλύματος τον παρέπεμπε στον άλλο, χωρίς να του παρέχουν ουσιαστική εξυπηρέτηση.

Έτσι ξεκίνησε μαζί με την σύζυγό του Denise να πάνε στην Ίμπιζα και ότι γίνει… Όταν όμως έφτασαν στη διεύθυνση του ξενοδοχείου, διαπίστωσαν ότι απλά δεν υπήρχε!

Ads

Στην πραγματικότητα, η σελίδα του καταλύματος στο Airbnb ήταν ψεύτικη και οι φωτογραφίες που υπήρχαν στον λογαριασμό ήταν από άλλα δωμάτια που νοικιάζονταν στην περιοχή.

Από την πλευρά της, η Airbnb, με δήλωσή της στη βρετανική «Sun», ζήτησε συγγνώμη από τους πελάτες και τόνισε πως θα τους αποζημιώσει πλήρως, ενώ σημείωσε πως έχει ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση.