Το Τοκίο είναι η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας. Με 13 εκατομμύρια κατοίκους αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κέντρα της παγκόσμιας οικονομίας , ηγείται των εμπορικών εξελίξεων στην Ασία και κατατάσσεται στη λίστα με τις σημαντικότερες αγορές του πλανήτη.

Ads

Στο Τοκίο κυριαρχούν οι ουρανοξύστες και τα νέον φώτα. Η πολύβουη καθημερινότητα είναι κάτι το συνηθισμένο. Η πρωτεύουσα της «χώρας του ανατέλλοντος ηλίου» είναι μια μίξη του παλιού και του καινούργιου. Ενός πολιτισμού χιλιάδων ετών αλλά και της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας.

Παράδεισος για τους λάτρεις του shopping, στη γειτονιά Harajuku, για τους πιο ψαγμένους, αλλά και την Ginza για τους οπαδούς των γνωστών σχεδιαστών και των ηλεκτρονικών. Ωστόσο υπάρχουν συνοικίες όπου το παλιό στοιχείο έχει μείνει αναλλοίωτο.

Το βράδυ η πόλη παίρνει άλλη μορφή κάτω από τους ιδιαίτερους φωτισμούς της. Δεν είναι λίγοι άλλωστε οι φωτογράφοι που επιλέγουν την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας για τα φωτογραφικά τους πρότζεκτ.

Ads

Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο Patrick Mordi, που έχει τη βάση του το Άμστερνταμ, φωτογράφισε την αγαπημένη του πόλη και την παρουσιάζει από τη δική του ματιά. Ένα υπέροχο ψηφιδωτό της πόλης του Τόκιο, μιας πόλης γεμάτης χρώματα, κόσμο, λίγο χρόνο για χάσιμο και πολλές αντιθέσεις…

image

 

image

 

image

 

image

 

image

 

image

 

image

 

image

 

image

 

image

 

image

 

image

 

image

 

image

 

image

 

image

 

image

 

image

 

image