Το κάμπινγκ πέρα από μόδα είναι και τρόπος ζωής. Είναι μια εμπειρία που μπορεί να σε χαλαρώσει, να σου προσφέρει την ηρεμία που χρειάζεσαι από τους γρήγορους ρυθμούς της ζωής στην πόλη και να σε φέρει τη επαφή με τη φύση. Κάτω από τα αστέρια μπορεί κανείς να απολαύσει τον ήχο των κυμάτων και την γαλήνη της θάλασσας. Όμως η αλήθεια είναι ότι το κάμπινγκ μπορεί να καταλήξει σε άσχημη εμπειρία αν δεν έχει κανείς μαζί του τα απαραίτητα.

Ads

Για όσους έχουν κάνει camping η παρακάτω λίστα απλά θα σας υπενθυμίσει τι θα χρειαστείτε γιατί κάθε φορά κάτι ξεχνάς και το θυμάσαι στο πλοίο. Για όσους δεν έχετε κάνει λίστα θα δείτε πράγματα που δε θα πιστεύτε ότι μπορεί να χρειαστούν και θα σας βοηθήσει να είστε πιο οργανωμένοι. Γιατί στο κάμπινγκ ποτέ δεν είσαι τόσο οργανωμένος όσο θα νομίζεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σας βοηθήσει να απολαύσετε τις διακοπές σας με περισσότερες “ανέσεις”.

1. Σκηνή

Το αυτονόητο! Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι το μέγεθος. Πρέπει να χωράς μέσα να κινείσαι, αλλάζεις, να έχεις χώρο για τα πράγματα σου. Οπότε οφείλετε να είστε προσεκτικοί στις αγορές σας και να προσέχετε τις διαστάσεις. Αν για παράδειγμα είστε δύο άτομα προτιμήστε μια σκηνή των τριών ατόμων, αν είστε τρεις των τεσσάρων κ.λπ.

Ads

2. Υπόστρωμα

Μην το υποτιμάτε γιατί μπορεί μια ή δύο μέρες ύπνου στο έδαφος να μην σας επηρεάσουν, αλλά σίγουρα μετά από λίγες μέρες θα αρχίσετε να κουράζεστε και να έχετε πόνους στην πλάτη και τη μέση.

3. Υπνόσακος

Ναι μπορεί να είναι καλοκαίρι, αλλά δε παύει το βράδυ να κάνει αρκετό κρύο. Το δροσερό αεράκι και η υγρασία της θάλασσας δε σας αφήσουν να κοιμηθείτε χωρίς υπνόσακο.

4. Μαξιλάρι

Αν δε θέλετε να υποφέρετε από πόνους στον αυχένα και στο κεφάλι προμηθευτείτε ένα μαξιλαράκι. Μπορείτε να αγοράσετε ένα μικρό φουσκωτό, που δεν πιάνει πολύ χώρο και δεν κοστίζει πάνω από τρία ευρώ. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο όγκο ή μία τσάντα για το κεφάλι.

5. Φακός

Πως θα βρίσκετε τη σκηνή σας μέσα στο σκοτάδι και πως θα κάνετε νυχτερινές διαδρομές σε νησιά που το φως είναι ελάχιστο; Πως θα βρείτε κάτι που θέλετε μέσα στην σκηνή αν δεν έχετε φως; Ο φακός είναι απαραίτητος. Μπορείτε να επιλέξετε φακό κεφαλής που είναι πιο πρακτικός και σας δίνει ευκολία κινήσεων, καθώς σας ελευθερώνει ένα χέρι.

6. Ψυγειάκι

Εκεί θα μπορείτε να αποθηκεύετε κρύο νερό, δροσερές μπύρες και ότι άλλο θέλετε.

7. Καρέκλες και τραπεζάκι για κάμπινγκ

Κατά προτίμηση από τα “σπαστά” που δεν πιάνουν χώρο. Όλοι υποτιμούμε τις καρεκλίτσες, μέχρι που θέλουμε να αράξουμε έξω από τη σκηνή μας και δεν έχουμε που να κάτσουμε.

8. Ομπρέλα

Χωρίς ομπρέλα δύσκολα θα επιβιώσετε. Πολλά νησιά (κυρίως των Κυκλάδων) δεν έχουν φυσικό ίσκιο που να φτάνει για όλους. Ακόμη και εάν οι κοντινές παραλίες είναι οργανωμένες, μια έξτρα ομπρέλα σας δίνει μεγαλύτερη ευελιξία.

9. Πολυεργαλείο

Έχει σουγιά, ψαλιδάκι, στιλό, οδοντογλυφίδα, τσιμπιδάκι και διάφορα άλλα. Πολυεργαλείο είναι αυτό! Ποτέ δε ξέρεις που μπορεί να σου χρειαστεί.

10. Σκοινί

Το σκοινί θα χρειαστεί είτε για να στηρίξεις  τη σκηνή σου αν έχει αέρα, είτε για να κάνεις κάποια αυτοσχέδια κατασκευή για ίσκιο, είτε για απλώστρα. Που θα απλώνεις το μαγιό και τις πετσέτες; (προφανώς θα πάρετε και μανταλάκια!)

11. Χαρτί Υγείας

Είτε κάνετε ελεύθερο είτε οργανωμένο το χαρτί υγείας πάντα χρειάζεται.

12. Εντομοαπωθητικά

Θα πάρετε το διαχρονικό και πολύ χρήσιμο φιδάκι. Απλά θα πρέπει να είστε προσεχτικοί μη βάλετε φωτιά σε όλο το κάμπινγκ. Επίσης θα χρειαστείτε σπρέι για τα κουνούπια, καθώς η κουνουπιέρα στη σκηνή είναι παραπλανητική και τα ζουζούνια τρυπώνουν από παντού.

13. Φαναράκι

Θα το χρειαστείτε αν θέλετε να περάσετε βραδιές στην παραλία. Καλό το φως του φεγγαριού, αλλά αν δεν έχει πανσέληνο δε θα μπορείτε να δείτε ούτε τον απέναντι.

14. Φαρμακείο

Το φαρμακείο είναι πολύ σημαντικό γιατί πολλές φορές υπάρχουν μικρά ατυχήματα και ίσως είναι δυσκολότερο απ’ ότι φαντάζεστε να βρείτε φάρμακα στο νησί.

Πράγματα που θα κάνουν τη διαφορά

Κουζινικά
Βιβλία
Μουσικά όργανα
Σκάκι
Παρεό
Φαγητά
Καφές
Σταυρόλεξα
Παγοκύστες