Η Ελλάδα από τον βορρά μέχρι τον νότο έχει φανταστικά νησιά με πλούσια φυσική ομορφιά, κρυστάλλινα νερά και ιστορία.

Ads

Ωστόσο, δεν είναι όλα τα νησιά για όλα τα γούστα. Υπάρχουν κάποια που είναι πιο ήσυχα και ειδυλλιακά και ενδείκνυνται περισσότερο για ζευγάρια. Και μετά υπάρχουν και νησιά που είναι τέλεια για παρέες. Νησιά που θα σου προσφέρουν έντονες συγκινήσεις, καλή νυχτερινή ζωή και ενδιαφέρουσες συναντήσεις.

Ανάφη

image

Ads

Η Ανάφη είναι ένας μικρός παράδεισος, με ανέγγιχτες φυσικές καλλονές και παραδεισένιες παραλίες με κρυστάλλινα νερά. Η Χώρα της Ανάφης είναι χτισμένη στα ερείπια του βενετσιάνικου κάστρου και έχει ολόλευκα σπίτια με θόλους και στενά δρομάκια φτιαγμένα από πέτρα. Οι εκκλησίες, οι μικρές πλατείες, τα καμαροσκεπή και τα επιπεδόστεγα σπίτια, τα στενά δρομάκια και τα ασπρισμένα σκαλάκια δημιουργούν ένα γραφικότατο σύνολο. 

Σαμοθράκη

image

Στο νησί της Σαμοθράκης η βλάστηση οργιάζει. Ποτάμια, βάθρες, πλατάνια, μονοπάτια στην άγρια φύση και λιβελούλες συνθέτουν ένα παραμυθένιο τοπίο. Εδώ καλό θα είναι να κατασκηνώσεις στο παλιό δημοτικό κάμπινγκ, μια ζούγκλα δίπλα στην θάλασσα. Αν και στις βάθρες υπάρχουν πολλές καβάτζες για να στήσετε τη σκηνή σας, θα πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι δεν είναι λίγες οι επισκέψεις της αστυνομίας που ψάχνει να γράψει σκηνίτες για πρόστιμα.

Το ιερό βουνό της αρχαιότητας με τις άγριες κορυφές (υψηλότερη το Φεγγάρι στα 1611μ), οι βοτσαλωτές ακρογιαλιές, τα τρεχούμενα νερά, η ανέγγιχτη φύση, οι ξακουστές ιαματικές πηγές, οι μοναδικές αρχαιότητες και μια Χώρα – στολίδι, συνθέτουν τη γοητεία του μυστηριακού αυτού τόπου.

Νίσυρος

image

Η Νίσυρος είναι από τα πιο όμορφα νησιά, άθικτο ακόμη από την τουριστική ανάπτυξη. Τόπος με άγρια ομορφιά και σπουδαία ιστορική διαδρομή, σχηματίστηκε από εκρήξεις ηφαιστείου. Η Πλατιά Άμμος είναι μια μεγάλη και πλατιά παραλία με μαύρη άμμο λόγω της λάβας του ηφαιστείου. Η απόσταση της παραλίας από οποιαδήποτε κατοικημένη περιοχή εγγυάται ότι θα κάνετε ήσυχες διακοπές. Σε δέκα λεπτά περπάτημα θα φτάσετε στο ταβερνάκι πραγματική «Όασις» για νόστιμο και φθηνό φαγητό και παγωμένες μπύρες. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι γιατί στην παραλία δεν έχει σχεδόν καθόλου σκιά.

Ικαρία

image

Η έννοια «άγρια φυσική ομορφιά» είναι σχεδόν συνώνυμη με τη λέξη Ικαρία. Η υπέροχη αίσθηση της περιήγησης στην παρθένα φύση του νησιού είναι ένα από τα στοιχεία που εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη. Το ανέγγιχτο – κυρίως, ορεινό τοπίο κατάφυτο με κυπαρίσσια, πλατάνους, βελανιδιές και πεύκα, προσφέρει άφθονη τροφή στα χαρακτηριστικά αγριοκάτσικα του νησιού. Απολαύστε τη δροσιά και την πλούσια βλάστηση σε καταπράσινες πλαγιές και όμορφα φαράγγια, χαρείτε την πεντακάθαρη θάλασσα και τις αμμουδερές παραλίες, γευτείτε ολόφρεσκο ψάρι, πιείτε δυνατό κόκκινο κρασί, ακολουθείστε τους ξέγνοιαστους κατοίκους της σ’ ένα από τα φημισμένα πανηγύρια της και ανακαλύψτε το μυστικό της μακροζωίας…