Ήταν 9 Δεκεμβρίου του 2011 όταν ο Άγιος Βασίλης μεταμόρφωσε τον Μύλο Ματσόπουλου, στα Τρίκαλα, στο μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας, τον «Μύλο των Ξωτικών». Τα παλιά φουγάρα πήραν μπροστά και από τότε δουλεύουν ασταμάτητα, με μοναδικό σκοπό να προσφέρουν χαρά σε μικρούς και μεγάλους. 

Ads

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, κάτι καινούριο συμβαίνει στον Μύλο των Ξωτικών. Μια νέα ιστορία που θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους σε έναν κόσμο παραμυθένιο και μαγικό!

Συνολικά 129 εκδηλώσεις περιλαμβάνει φέτος η διοργάνωση του 7ου Μύλου των Ξωτικών. Το πλούσιο θέαμα, μεταφράζεται σε χορό και μουσική, συναυλίες, επιδείξεις, θέατρο, σκάκι, μπαλέτο, έθιμα διαφόρων περιοχών της χώρας, θεατροπαιδαγωγική δράση. Από το Κορδελιό, την Κέρκυρα, την Κατερίνη, τη Θεσσαλονίκη, την Καλαμπάκα, την Αθήνα και, φυσικά, τα Τρίκαλα, οι 129 εκδηλώσεις είναι πηγή έμπνευσης, σημείο αναφοράς, χώρος κεφιού για μικρούς και μεγάλους.

Οι 119 εκδηλώσεις εντός Μύλου, οι 7 εκδηλώσεις στο κέντρο των Τρικάλων, οι 2 ομάδες εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, η εκδήλωση για την ημέρα των ΑμεΑ, μαζί με τις πρόσθετες δραστηριότητες και τις άλλες 13 δωρεάν δράσεις, συγκροτούν την πλέον πλήρη διοργάνωση σε όλη τη χώρα.

Ads

Μαζί με τις εκδηλώσεις που προγραμματίζει ο δήμος Τρικάλων και αυτές του Μουσείου Τσιτσάνη, η πόλη των Τρικάλων, όπως αναφέρεται από την Οργανωτική Επιτροπή, μεταμορφώνεται σε ένα πραγματικό εργαστήρι χαράς, πολιτισμού και χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας.

Στον Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα, η πρωτεύουσα των Χριστουγέννων υποδέχεται τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες με έμφαση στις δωρεάν δράσεις και τη δωρεάν είσοδο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ