Βουνό ή θάλασσα; Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο καιρός ενδείκνυται για διακοπές και στα δύο μέρη. Τι καλύτερο από το να οργανώσετε μια εκδρομή;

Ads

Είτε πιο κοντά είτε πιο μακριά από την Αθήνα, η χώρα μας κρύβει θησαυρούς που σας καλούν να τους εξερευνήσετε. Σας παρουσιάζουμε κάποιους από τους πιο όμορφους προορισμούς για να αποδράσετε τα Σαββατοκύριακα ή και περισσότερες μέρες. 

Μονεμβασιά

image

Ads

Σμιλεμένη στον βράχο σαν γλυπτό, η μαγευτική βυζαντινή καστροπολιτεία της νοτιοανατολικής Πελοποννήσου, μοιάζει να έχει βγει από παραμύθι με τα πέτρινα πυργόσπιτα, τα στενά λιθόστρωτα, τα θολωτά σοκάκια και τα αρχοντικά. Στη Μονεμβασιά, γνωστή και ως Γιβραλτάρ της Ελλάδας, δεν χρειάζεται κανείς χάρτη! Ακολουθήστε τα πλακόστρωτα δρομάκια και αφεθείτε στη μαγεία της ιστορίας ενός οικισμού που κάποτε «φιλοξενούσε» όλους τους αυτοκράτορες του Βυζαντίου.

Περιηγηθείτε στην Καστροπολιτεία, η οποία χωρίζεται στην Άνω και στην Κάτω Πόλη, και θαυμάστε τα καλοδιατηρημένα πέτρινα κτίσματα που τώρα στην πλειοψηφία τους λειτουργούν ως ξενοδοχεία και εστιατόρια. Αυτό σημαίνει ότι στη Μονεμβασιά έχετε την μοναδική ευκαιρία να διανυκτερεύσετε σε κάποιο μεσαιωνικό πύργο ή να απολαύσετε ένα ρομαντικό δείπνο στην οροφή κάποιου πυργόσπιτου!

Αγκίστρι

image

Το Αγκίστρι αποτελεί έναν μικρό επίγειο παράδεισο του Αργοσαρωνικού με καταπράσινες εκτάσεις και καταγάλανα νερά. Αποτελεί ιδανικό προορισμό για αυτούς που επιθυμούν να χαλαρώσουν  και να απολαύσουν τις ομορφιές της φύσης. Για τους λάτρεις του ελεύθερου κάμπινγκ ενδείκνυνται οι παραλίες της Χαλιάδους και της Δραγωνέρας. Η Δραγωνέρα είναι μια βοτσαλωτή παρθένα παραλία στην δυτική πλευρά του νησιού η οποία είναι εύκολα προσβάσιμη με δρόμο. Είναι περιτριγυρισμένη με δάσος πεύκων και στο αριστερό μέρος υπάρχει μια υπαίθρια καντίνα. Η παρθένα παραλία της Χαλικιάδας είναι παραλία γυμνιστών και είναι πιο απομονωμένη και δύσκολα προσβάσιμη.

Δημητσάνα

Χτισμένη πάνω από το φαράγγι του Λούσιου και σε υψόμετρο περίπου 1000 μέτρων, η Δημητσάνα είναι μια γραφική κωμόπολη με πλούσια ιστορική παράδοση στην ορεινή Αρκαδία.

image

 
Πλούσια φυσική ομορφιά, πλαγιές με τα πέτρινα κεραμοσκεπή σπίτια, εκκλησίες με τα κομψά καμπαναριά και νόστιμα τοπικά εδέσματα, είναι μόνο λίγα από αυτά που σας ενθουσιάσουν στην Δημητσάνα.

Ένα καταπράσινο πάρκο με τρεχούμενα νερά σας περιμένει και σας υπόσχεται να σας μάθει τα πάντα για το νερό και τη δύναμή του. Πρόκειται για το Υπάιθριο Μουσείο Υδροκίνησης με αποκατεστημένες παραδοσιακές εγκαταστάσεις και υδροκίνητους μηχανισμούς, ένα από τα πιο εντυπωσιακά θεματικά Μουσεία της χώρας.
 
Λίμνη Δόξα

image

Η λίμνη Δόξα στην ορεινή Κορινθία βρίσκεται σε απόσταση μόλις δύο ωρών από την Αθήνα. Καταπράσινα βουνά, ρυάκια με γάργαρα νερά και γραφικά χωριουδάκια με πέτρινα σπίτια συνθέτουν το σκηνικό της γύρω περιοχής.
 
Η λίμνη Δόξα είναι μία τεχνητή λίμνη σε υψόμετρο 900 μέτρων, η οποία βρίσκεται στην Αρχαία Φενεό Κορινθίας. Οι λάτρεις της πεζοπορίας θα ενθουσιαστούν με το μέρος, καθώς υπάρχουν πολλά μονοπάτια που μπορούν να ακολουθήσουν τόσο περιμετρικά της λίμνης, όσο και μέσα από το βουνό.