Γνωρίζαμε ότι έφτιαχναν πολύ καλό ρούμι και πολύ καλά πούρα. Όμως δε φημίζονται για την παραγωγή κρασιού.

Ads

Ο Ορέστες Εστέβες φτιάχνει από το 2000 κρασί από κουβανέζικα σταφύλια, στα οποία προσθέτει πιπερόριζα, ιβίσκο κι άλλα τροπικά φρούτα. Οι ζυμώσεις γίνονται μέσα σε γυάλινες φιάλες οι οποίες σφραγίζονται με… ένα προφυλακτικό!

«Το να βάζεις προφυλακτικό σε μια φιάλη είναι ακριβώς ότι κάνει κι ένας άντρας» είπε, στο Associated Press, o 65χρονος οινοποιός. «Στέκεται, το κρασί είναι έτοιμο, κι η διαδικασία ολοκληρώνεται».

image

Ads

Ενώ ξεκίνησε παράνομα, σύντομα νομιμοποιήθηκε και μαζί με τη γυναίκα του, το γιο του και ένα βοηθό παράγουν πλέον κάθε χρόνο 300 φιάλες των 20 λύτρων.