Χιονισμένα τοπία, φυσική ομορφιά που κόβει την ανάσα, χάσκι, τάρανδοι και snowmobiles, είναι μόνο λίγα από αυτά που μπορεί να απολαύσει κανείς στην Σουηδική Λαπωνία.

Ads

Η Λαπωνία βρίσκεται στο βορειότερο τμήμα της Σκανδιναβίας και μοιράζεται ανάμεσα στη Νορβηγία, τη Φιλανδία, τη Ρωσία και τη Σουηδία. Η Σουηδική Λαπωνία είναι η «βασίλισσα του χιονιού», χωρίζεται σε εννέα διαμερίσματα και αποτελείται από οροσειρές με κοιλάδες και πανέμορφες λίμνες.

Είναι επίσης το σπίτι των αυτοχθόνων της Σκανδιναβίας Sami. Με τη συγκλονιστική φυσική ομορφιά της, το βόρειο Σέλας να δεσπόζει το χειμώνα και τον ήλιο του μεσονυκτίου να μεσουρανεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αποτελεί έναν από τους πιο ενδιαφέροντες ταξιδιωτικούς προορισμούς.

image

Ads

image

Το βλέμμα χάνεται στις ατελείωτες εκτάσεις με το απάτητο χιόνι, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν βόλτες με έλκηθρα και να ψαρέψουν άγριο σολομό και πέστροφες στα παγωμένα νερά των ποταμών.

image

image

Το παρακάτω βίντεο «8 μέρες στη σουηδική Λαπωνία» σκηνοθέτησε ο Benjamin Martinie που επισκέφτηκε το Εθνικό Πάρκο Abisko και τη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδικής Λαπωνίας, Kiruna. 

image

image

image